Foto: tkatka
Už 3 rok som registrovaná na tejto stránke a som veľmi rada že tu môžem byť a pridávať recepty :))) Všetkým vám ďakujem že Zobraziť celý popisUž 3 rok som registrovaná na tejto stránke a som veľmi rada že tu môžem byť a pridávať recepty :))) Všetkým vám ďakujem že prispievate na túto skvelú stránku :))) a samozrejme patrí aj veľká vďaka prostredkovateľom tejto stránky :))) Pridávam aj túto moju narodeninovú :)))
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
9 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
Krém pod poťah: | |
25 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
Poťahovacia hmota: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť.
-
2
Rozkrojíme na polovicu a potom tiež vodorovne rozkrojíme, tak dostaneme 4 korpusy.
-
3
Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone dobre vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
-
4
...na krém položíme ďalší korpus, tiež potrieme krémom, a takto pokračujeme.
-
5
Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a hornú časť odrežeme...
-
7
...odrezanú časť poťahovky dáme na tak ako vidíte na obrázku. Zahladíme a zbytky odrežeme.
-
8
Vrch sporáku spravíme tak že vyvaľkáme poťahovaciu hmotu, alobal pokrčíme a trošku vyrovnáme, položíme na hmotu a valčekom prejdeme na alobale. Hmotu dofarbíme kakaom. Urobíme aj rúru z čiernej poťahovej hmoty. Čiernu poťahovú hmotu si vyšúľame na tenko a urobíme dvere sporáku. Vymodelujeme si aj hrniec s varechou :)))
-
9
Hotový narodeninový sporák :)
Diskusia k receptu