Gaštanovo-čokoládový dezert fotorecept

adkas - fotkaadkas, 31. júla 2012
Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept)
Foto: adkas

Milovnici gastanoveho pyre si urcite na tomto skvelom dezerte pochutnaju. A nielen pochutnaju, ale budu sa az za usami zalizovat. Naozaj. Neprehanam. Verte mi, Zobraziť celý popisMilovnici gastanoveho pyre si urcite na tomto skvelom dezerte pochutnaju. A nielen pochutnaju, ale budu sa az za usami zalizovat. Naozaj. Neprehanam. Verte mi, ze ked som isla robit druhu plnku, kde sa do gastanoveho pyre pridava marhulovy dzem , mala som obavy z tejto kombinacie. Moje obavy vsak skoncili pri ochutnani prveho susta plnky. To vam je taka dobrotaaaaaaaaa.... Samozrejme najlepsie chuti na druhy den a poriadne schladeny, taky rovno z chladnicky. rozpis je do formy na biskupsky chlebik 22x11 cm.

10
porcií

Suroviny

500 g
250 g
1-2 PL preosiaty
 alebo esencia rumova
4-6 PL
300 ml
100 g
1,5 bal.
1 KL
150 ml
1 PL
 alebo rum




Postup

  1. 1

    Ako prve si nad parou za obcasneho premiesania roztopime cokoladu s 1 KL oleja. Dlhe piskoty ( 26 kusov) ocokoladujeme a nechame na mriezke zatuhnut cokoladu.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Gastanove pyre rozmiesame vidlickou a ochutime rumom a praskovym cukrom podla chuti. Pridame mascarpone, zvysok roztopenej cokolady a dobre premiesame.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu vystelieme potravinarskou foliou. Mlieko mierne zahrejeme, aby sa cukor rozpustil a ochutime rumom, prip. rumovou esenciou. Piskoty namocime do mlieka a vylozime pozdlzne dno formy.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na piskoty ( neocokoladovane) natrieme gastanovo-cokoladovu plnku.Vnutornu stranu formy vylozime ocokoladovanymi piskotami . Gastanovo-cokoladovu plnku prikryjeme druhou vrstvou neocokoladovanych, v mlieku namocenych piskot. Namacame kratko, iba jednu stranu , aby sa piskoty velmi nerozmocili.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Druhe gastanove pyre rozmiesme s marhulovym dzemom. Ochutime rumom alebo rumovou esenciou. Cukor uz nie je potrebne pridavat, dzem dostatocne osladi plnku.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Slahackovu smotanu vyslahame dotuha. Asi 3-4 PL odoberieme na ozdobenie vrchu a zbytok slahacky opatrne vmiesame do gastanovo-marhulovej plnky. Gastanovo-marhulovu plnku navrstvime na piskoty.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Previsajucou castou potravinarskej folie dezert prikryjeme a odlozime do chladnicky minimalne na 2-3 hodiny.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred podavanim ozdobime zbytkom slahacky a posypeme coko hoblinkami.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plnka pekne stuhne a dezert sa dobre kraja a este lepsie chut.

    Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vam skvely chutovy zazitok!!!!!!!!!!!

Diskusia k receptu

martamm
Adkas, tak toto bude niečo neuveriteľné, nádherne vyzerajúci koláčik, priam kričí "ochutnaj ma" a tie ingrediencie zaručujú, že u nás sa po ňom len tak zapráši. A ako bonus je celkom jednoduchá príprava, jedným slovom "kráááása".... ďakujem a ukladám....
sovka62
Aha ho, tvári sa ako vrchol cukrárskeho umenia, ale v skutočnosti sa to zvládne bez problémov. To je ono! Ukladám a už sa naň teším.
adkas
Ano, ano. Presne ako pisete dievcence. Skvelo vyzera, este lepsie chuti a priprava nenarocna. Ved prave taketo milujeme, no nie? :)))
zdezda
tak toto je mnamkota, urcite ju vyskusam aj ja, gastanove lubime vsetci :-)
mlsalka
to musi byt mnamka, az bude cas spravim.vdaka za rcp
lacquer
Vyzera velmi luxusne a ako citam, clovek sa az tak vela nenarobi pri priprave, urcite vyskusam v dohladnej dobe
mata3636
mňam, gaštanové pyré. torta vyzerá naozaj luxusne. len ja by som pridala ešte jeden rad piškót, aby to nebola len samá plnka
lubjak
krasny dezert,vhodny na tie najvacsie oslavy,paci sa mi aj obdlznikova forma na jednoduchsie krajanie
frona
vyzerá to na SUPER ZÁKUSOK.... ukladám si do KK
pivonka
@Adkas , aj pre oči, aj pre maškrtný jazýček. Už len tá forma mi chýba. Mám všeljiaké, ale tvoja je ako stvorená pre tento zákusok, presne ti tam tie piškóty pasujú.
matilda256
Paráda! Určite je výborný.Dobre to vyzerá s tými piškótami v čokoláde.
tilau
ten koláčik až spieva aký je krásny a chutný...
sylvinka
Presne ako píše @sovka62 ,keď som uvidela tento recept,prvá myšlienka bola,nádhera,iste chutné, ale určite aj náročné. A teraz čítam a čítam a myslím,že toto zvládnem aj ja. Ukladám si.
babav
Krasna maskrta.....vdaka za recept;-)
letisia
Mňam. Ukladám, gaštanové pyré mám v mrazničke, večer urobím. Ale tiež dám ešte jeden raz piškót a skúsim ich namočiť v nejakej šťave, alebo vodou rozriedenom vajcovom likéri. Ale tie plnky budem musieť rýchlo natierať, aby som ich nevyjedla z misy a potom by bol zákusok iba z piškót :-)
3sandra3
mňaaam,,, to je ohromný recept,,, lákavý,,, šup do kk, vyskúšam
valeri
Bomba, syn bude mať narodky, už viem, aký dezert urobím, gaštanové pyré on zbožňuje.
tonicka53
mňam, toto je riadna bomba !!! gaštanové pyré ľúbime všetci v rodine, bude prekvapko :-) krásne spracovaný fotorecept !!!
abend
@ adkas, v popise mi chýba čo urobíme s gaštanovým pyré ktoré vymiešame s marhuľovým lekvárom. Prosím o odpoveď, vďaka.
honestka
urobila si ho uplne vystavne!
Ja tu dostanem po vacsine len konzervovane gast. pyre z francuzska a su 2 verzie. v tuhom skupenstve a riedke. do toho riedkeho nikdy nic nepridavajte, lebo krem sa velmi separuje.
Inac s tym druhym nie su problemy.
adkas
dakujem vam vsetkym za mile komentariky. Je to skutocne skvely dezert, ktory vas zarucene nesklame.
adkas
@letisia ja by som uz nedoporucovala tam pridavat dalsiu chut, myslim, ze to by uz bolo na taky maly dezert prilis vela chuti:) , @valeri : vybrala som cely dezert pomocou folie z formy, opatrne som odbalila, z jednej tej uzsej strany som podsunula lopatku na zakusky, potom podlozila ruku, lopatku presunula na druhu tu uzsiu stranu a opatrne nadvihla a prelozila na tacku :))) dufam, ze som to popisala zozumitelne:)))
adkas
@honestka dakujem za pochvalu. Ja momentalne zijem v Anglicku a tu tiez kupujem gastanove pyre iba v konzerve. Je dobre ( co sa hustoty a chute tyka) len je neochutene. Na Slovensku som zvykla kupovat madarske, ktore je uz ochutene a je mnaaaam:))))
orchidea
to bude niečo pre moju dcéru...výborne to vyzerá, skúsim urobiť do tortovej formy, hádam to nepokazím....:)))
jerica
@adkdas elegancia na tácke,tomu sa hovorí "kumšt",veru ide do kk :-)
dúfam že si užiješ aj trochu športu z olympiády :-)
maartina
Aďka, na tomto fajnovučkom dezertíku sme si pochutnali cez víkend ... po jeho zhliadnutí na tvojom blogu sa mu jednoducho nedalo odolať :) ...dobrota nad všetky dobroty!!!
marijanka712
@adkas už som ho študovala na tvojom bloku a kopírovala do svojej kk pretože ma velmi zaujal a u nás tiež idú gaštanové pyre kupujem v Madarsku je to lahôdka . Tvoj výtvor na 1***** aj zákusok je neodolatelný a bude ma lákať kým si ho neurobím si šikulka máš tam všetky zákusky fantastické....
simka40
vyzerá fantasticky a chutiť bude tiež úžasne gaštanové pyré je žasné určite ho cez víkend vyskúšam
lkubicova
Adkas, vy ste úžasná, chodím k Vám na blog a nestačím sa čudovať...
adkas
@maartina , @marijanka712 , @lkubicova , dakujem dievcence za vasu priazen, potesili ste ma, ze sledujete moj blog. Dakujem aj za vase mile komentariky. Tu, na Vareche je tak zivsie, clovek ma hned spatnu vazbu, ci to co vytvori zaujme, ci to chuti. Na blogu vidim,ze navstevnost stupa, ale tych komentarikov je akosi pomenej. Dakujem. Ak mi nikto posle fotecky z receptu, ktorym sa u mna inspiroval, velmi rada ich uverejnim na mojom blogu v kategorii Prispevky od vas.... Dakujem
evanaaa
@adkas , si zlatá a tvoj krásny dezert ma nadchol, mám až štyri kusy gašt. pyré, z dvoch určite urobím, ale dia verziu. Práveže ma zaujalo, že u vás je to pyré neochutené a ja som bola nešťastná, že u nás iné, ako ochutené ( a s cukrom) nezoženiem, kým som neobjavila predajňu, kde si môžem vyberať aj bez cukru a ochutiť sama. Dík!
medovnicek
netušila som, že takto neskoro večer tu nájdem taký skvost, musím sa premôcť dať si niečo sladké, gaštanové pyré je moje obľúbené, v mrazničke mám nejakú zásobu, takže hor sa do skúšania, veľmi pekne ďakujem za skvelý recept
adkas
@ evanaaa tak sup, sup a vyskusat tento dezert... ved je to hriech taku dobrotku drzat v mraznicke...:) budem rada, ak mi das vediet, ci chutilo... a @ medovnicek pre teba to plati tiez....:))) dakujem dievcence...
tinca
aj efektné aj iste výborné, v reze to krásne vyzerá:)
tatranka
Tento krásny recept mi unikol.Dovolenkovala som.No objavila som ho vďaka @tinca pri hodnotení a sumáre receptov.Už ho mám V KK.
mumuza
vyzerá to veľmi dobréééé...ukladám si recept a určite skúsim...:)
vyzerá veľmi chutne...ukladám recept,určite urobím...:)



lucylee
Tento recept mi prisiel velmi vhod. Mala som 2 ks gastanoveho pyre a 1 ks mascarpone v mraziaku a potrebovala som ich minut. Paci sa mi, ze nie je presladeny a vsetko spolu krasne ladi. Najviac ma dostala kombinacia pyre s dzemom a slahackou. Dalsi recept od teba, ktory nesklamal. Tvoju Pavlovu som uz robila 2 x :)
vivie1
Až dnes som objavila tento receptík a veľmi sa mi páči. A aj sa mi hodí. Môj syn a nevestička majú sviatok a verím, že sa im zavďačím.
Ďakujem.