Foto: adkas
Milovnici gastanoveho pyre si urcite na tomto skvelom dezerte pochutnaju. A nielen pochutnaju, ale budu sa az za usami zalizovat. Naozaj. Neprehanam. Verte mi, Zobraziť celý popisMilovnici gastanoveho pyre si urcite na tomto skvelom dezerte pochutnaju. A nielen pochutnaju, ale budu sa az za usami zalizovat. Naozaj. Neprehanam. Verte mi, ze ked som isla robit druhu plnku, kde sa do gastanoveho pyre pridava marhulovy dzem , mala som obavy z tejto kombinacie. Moje obavy vsak skoncili pri ochutnani prveho susta plnky. To vam je taka dobrotaaaaaaaaa.... Samozrejme najlepsie chuti na druhy den a poriadne schladeny, taky rovno z chladnicky. rozpis je do formy na biskupsky chlebik 22x11 cm.
porcií
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
1-2 PL preosiaty |
|
alebo esencia rumova |
|
4-6 PL |
|
300 ml |
|
100 g |
|
1,5 bal. |
|
1 KL |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
alebo rum |
|
|
Postup
-
1
Ako prve si nad parou za obcasneho premiesania roztopime cokoladu s 1 KL oleja. Dlhe piskoty ( 26 kusov) ocokoladujeme a nechame na mriezke zatuhnut cokoladu.
-
2
Gastanove pyre rozmiesame vidlickou a ochutime rumom a praskovym cukrom podla chuti. Pridame mascarpone, zvysok roztopenej cokolady a dobre premiesame.
-
3
Formu vystelieme potravinarskou foliou. Mlieko mierne zahrejeme, aby sa cukor rozpustil a ochutime rumom, prip. rumovou esenciou. Piskoty namocime do mlieka a vylozime pozdlzne dno formy.
-
4
Na piskoty ( neocokoladovane) natrieme gastanovo-cokoladovu plnku.Vnutornu stranu formy vylozime ocokoladovanymi piskotami . Gastanovo-cokoladovu plnku prikryjeme druhou vrstvou neocokoladovanych, v mlieku namocenych piskot. Namacame kratko, iba jednu stranu , aby sa piskoty velmi nerozmocili.
-
5
Druhe gastanove pyre rozmiesme s marhulovym dzemom. Ochutime rumom alebo rumovou esenciou. Cukor uz nie je potrebne pridavat, dzem dostatocne osladi plnku.
-
6
Slahackovu smotanu vyslahame dotuha. Asi 3-4 PL odoberieme na ozdobenie vrchu a zbytok slahacky opatrne vmiesame do gastanovo-marhulovej plnky. Gastanovo-marhulovu plnku navrstvime na piskoty.
-
7
Previsajucou castou potravinarskej folie dezert prikryjeme a odlozime do chladnicky minimalne na 2-3 hodiny.
-
8
Pred podavanim ozdobime zbytkom slahacky a posypeme coko hoblinkami.
-
9
Plnka pekne stuhne a dezert sa dobre kraja a este lepsie chut.
-
10
Prajem vam skvely chutovy zazitok!!!!!!!!!!!
prosím Ťa popíš, ako si dostala preč fóliu
Ja tu dostanem po vacsine len konzervovane gast. pyre z francuzska a su 2 verzie. v tuhom skupenstve a riedke. do toho riedkeho nikdy nic nepridavajte, lebo krem sa velmi separuje.
Inac s tym druhym nie su problemy.
dúfam že si užiješ aj trochu športu z olympiády :-)
ďakujem :-)
vyzerá veľmi chutne...ukladám recept,určite urobím...:)
Ďakujem.