Slza z okruhlej formy fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 26. augusta 2012
Slza z okruhlej formy (fotorecept)
Foto: tkatka

Uvažovala som nad kúpou tortovej formy slzy a kedže je dosť drahá tak som si urobila šablónu slzy a z okrúhlej piškóty som vyrezala slzu. :))) Možno niekomu sa bude hodiť :)))

20
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
5 PL
250 g
1/2 bal.
Krém:
300 ml
3 PL
40 g
100 g
250 g
2 ks
4 ks
Krém z mascarpone:
250 g
2 PL
150 g
Krém po poťah:
50 g
50 g
55 g
Poťahovacia hmota:
Na 2 tortu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto upečieme 2 korpusy, 1 z 21 cm formy a druhý z 18 cm formy. Na papier si nakreslíme šablónu slzy, priložíme na korpus a odrežeme.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak dostaneme 2 slzy, ktoré ešte prekrojíme vodorovne 2x tak dostaneme 6 korpusov.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme banánový puding nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 2 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme vychladnutý puding a zamiešame. 2 banány rozpučíme vidličkou a dáme do krému, zamiešame. Na cesto natrieme trošku krému...

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...poukladáme banány...

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...potrieme krémom a položíme piškótu, zopakujeme ešte raz.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť. Toto isté zopakujeme na druhej slze.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Malú slzu vodorovne prekrojíme len raz.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu s lieskovcami rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone, vyšľaháme. Naplníme na korpus, tiež potrieme celú tortu čokoládovým krémom pod poťah a dáme stuhnúť do chladničky.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potiahneme tortu poťahom...

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...zbytky odrežeme.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Druhú tortu som poliala čokoládovou polevou a menšiu slzu som vrch potiahla poťahom a boky som obsypala kokosom a ozdobila krémom.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tu je môj hlavní ochutnávač :)))

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
Gratulujem, toto je výborný nápad, si veľmi kreatívna. Torta bola určite chutná, ten tvoj drobec si veru prišiel na svoje.
Nádhera! A mozem sa ta opytat, ako davas na boky kokos, aby to dobre vyzeralo? chytis naplneny korpus do ruky a sypes? Mne sa vzdy korpus rozpada :-( Viem,ze ho treba predtym dat do chladnicky, ale aj tak sa mi nedari. Dakujem.
no super,si moc šikovná...poškulovala som po slze-forme,a vdaka tebe ju nemusím kupovat-buduci týžden má priatel narodky tak realizujem,podla tvojej slzičky....

Pridaj komentár k receptu: