Slza z okruhlej formy fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 26. augusta 2012
Slza z okruhlej formy (fotorecept)
Foto: tkatka

Uvažovala som nad kúpou tortovej formy slzy a kedže je dosť drahá tak som si urobila šablónu slzy a z okrúhlej piškóty som vyrezala slzu. :))) Možno niekomu sa bude hodiť :)))

20
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
5 PL
250 g
1/2 bal.
Krém:
300 ml
3 PL
40 g
100 g
250 g
2 ks
4 ks
Krém z mascarpone:
250 g
2 PL
150 g
Krém po poťah:
50 g
50 g
55 g
Poťahovacia hmota:
Na 2 tortu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto upečieme 2 korpusy, 1 z 21 cm formy a druhý z 18 cm formy. Na papier si nakreslíme šablónu slzy, priložíme na korpus a odrežeme.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak dostaneme 2 slzy, ktoré ešte prekrojíme vodorovne 2x tak dostaneme 6 korpusov.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme banánový puding nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 2 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme vychladnutý puding a zamiešame. 2 banány rozpučíme vidličkou a dáme do krému, zamiešame. Na cesto natrieme trošku krému...

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...poukladáme banány...

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...potrieme krémom a položíme piškótu, zopakujeme ešte raz.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť. Toto isté zopakujeme na druhej slze.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Malú slzu vodorovne prekrojíme len raz.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu s lieskovcami rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone, vyšľaháme. Naplníme na korpus, tiež potrieme celú tortu čokoládovým krémom pod poťah a dáme stuhnúť do chladničky.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potiahneme tortu poťahom...

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...zbytky odrežeme.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Druhú tortu som poliala čokoládovou polevou a menšiu slzu som vrch potiahla poťahom a boky som obsypala kokosom a ozdobila krémom.

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tu je môj hlavní ochutnávač :)))

    Slza z okruhlej formy (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Gratulujem, toto je výborný nápad, si veľmi kreatívna. Torta bola určite chutná, ten tvoj drobec si veru prišiel na svoje.
wuauv, to je ale krásne.-))))veľmi pekná a zaujímavá torta.-)))synček veľmi milučký.-)))
náááádhera a tá mascarpónová plnka,mňam :o))....si šikovnica