Foto: sylviaxxl
Dúfam, že som to s názvom neprehnala, lebo tak komentovali tortičku všetci, keď ju ochutnali:) Vždy som mala veľký rešpekt pred pečením snehového pečiva, Zobraziť celý popisDúfam, že som to s názvom neprehnala, lebo tak komentovali tortičku všetci, keď ju ochutnali:) Vždy som mala veľký rešpekt pred pečením snehového pečiva, ale raz som to musela prekonať. S telefónom na uchu (mamina radila:) ,som to na koniec zvládla. A určite to nebolo posledný krát. Pri najbližšej oslave si pečenie zo snehu určite zopakujem.
porcií
príprava
na 140 °C
Suroviny
KORPUS: | |
7 |
|
400 g |
|
1 štipka |
|
100 g postrúhané |
|
poleva: | |
200 g |
|
150 ml |
|
PLNKA: | |
250 g |
|
150 ml |
|
rôzne podľa chuti |
|
Postup
-
1
Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie, na ktorý si nakreslíme šablóny. mne vyšlo päť plátov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút. Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie. Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť. Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať
- 2
Začala som šľahať najskôr bielka so štipkou soli, po chvíľke som dala misku nad vriacu vodu, prisypávala cukor a stále šľahala na najvyšších otáčkach. Mne to trvalo asi 20 min. Vám môže menej, aj viacej. Sneh musí byť krásny lesklý, pevný. Ale skúseným cukrárkam to ani nemusím písať:) Určite máte každá svoj systém šľahania.
- 3
Do vyšľahaného krému zľahka primiešame orechy
- 4
Na papier si nezabudnite nakresliť šablónu, aby ste mali pekný tvar. Ideálne sú dve srdiečka, alebo kruhy s priemerom okolo 20 cm. Ja som mala 2x2 srdcia a ešte jedno som sušila samé. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.
- 5
Čokoládu som roztopila v miske nad parou a pridala som aj šľahačkovú smotanu. Ale nič nepokazíte, ak smotanu nedáte
- 6
Ešte teplé môžete natrieť roztopenou čokoládou. Ideálne je schladenie potretých korpusov v chladničke.(ak máte toľko miesta:)
- 7
Smotanu som vyšľahala, mascarpone premiešala a postupne primiešala do šľahačky.Cukor som nedávala, korpus je dosť sladký
- 8
Snehový plát potrieme plnkou a obložíme ovocím. Mala som banány...
- 9
Granátové jabĺčko,čučoriedky a maliny....
- 10
Na vrch dáme plnku, aby sa nám tortička ľahšie zdobila. Prajem dobrú chuť.
- 2
ďakujem za dôveru:-)