Čoko torta s parížskym krémom

miska999 - fotkamiska999, 30. septembra 2012
Čoko torta s parížskym krémom
Foto: miska999

Mascarpone, biela čokoláda a šľahačka dokážu divy :)

20 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6
70 dkg.
150 g.
100 g.
na špičku noža
cca. 50 g.
  - na potretie korpusu - nemusí byť
Plnka:
150 ml.
250 g.
cca. 2 lyžice - podľa chuti
100 g
2 ks.
Na ozdobu:
100 g.




Postup

  1. 1

    Korpus môžete kúpiť aj hotový (čokoládový). Alebo ho pripravíte za cca. 20 min. Na korpus vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overte pichnutím špajdle. Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone. (oslaďte podľa chuti). Vychladnutý korpus si 2 alebo 3x prekrojíme, potrieme džemom, alebo aj nie, a dáme 1/3 krému, prikrijeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikrijeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

miska999
V recepte píšu 70 dkg. , tak som aj urobila a podaril sa,,.tak neviem potom..
evanaaa
7 dkg múky na 6 vajec? To by ale bolo, tých 700 g môže byť akurát, veď na menej vajec sa to polkilo múky dáva. @miska999 , myslím, že si dobre upiekla, a ten krém je famózny, ukladám si do KK.
mata3636
@evanaaa - čo si, na piškótový korpus 700g múky? ved si predstav misku a v nej to množstvo múky. to by nebol korpus, ale betón. niekde musí byť chyba
francuzska1
ty mas asi v recepte chybu, nemala byt slahacka klasicka v kelimku a nie ta praskova, ako by si ju inak varila, ze? oprav si to, inak podla mna to moze byt velmi dobre... a tych 70dg na 6 vajicok je ok,ale nie v tomto korpuse, tiez robim piskotu kde davam tolko muky, ale pridavam aj mineralku, ta to rozriedi, lebo inak to bude naozaj betonove...
amazonka29
Robila som ju..je fakt,že skvelá...do korpusu som dala 100g polohrubej múky pretože 700g by bolo fakt,že priveľa a 100g masla (inšpirácia s množstvom múky a masla z temer rovnakého čokoládového korpusu,ktorý už mám odskúšaný) a vyšlo to skvele. Na krém som použila 500ml smotany na šľahanie a 200g bielej čokolády aby bolo krému dostatok ;-) Inak dakujem za skvelý recept a inšpiráciu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia