Mascarpone, biela čokoláda a šľahačka dokážu divy :)
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 6 |
|
| 70 dkg. |
|
| 150 g. |
|
| 100 g. |
|
| na špičku noža |
|
| cca. 50 g. |
|
| - na potretie korpusu - nemusí byť |
|
| Plnka: | |
| 150 ml. |
|
| 250 g. |
|
| cca. 2 lyžice - podľa chuti |
|
| 100 g |
|
| 2 ks. |
|
| Na ozdobu: | |
| 100 g. |
|
Postup
-
1
Korpus môžete kúpiť aj hotový (čokoládový). Alebo ho pripravíte za cca. 20 min. Na korpus vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overte pichnutím špajdle. Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone. (oslaďte podľa chuti). Vychladnutý korpus si 2 alebo 3x prekrojíme, potrieme džemom, alebo aj nie, a dáme 1/3 krému, prikrijeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikrijeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády. Dobrú chuť!









Prosime upresnit.
kimlo.szm.com/rady/miery.htm...