Brownies s mascarpone fotorecept

adkas - fotkaadkas, 4. augusta 2012
Brownies s mascarpone (fotorecept)
Foto: adkas

Oproti povodnemu rceceptu som urobila som zopar drobulilinkych zmien, ale v podstate recept je skvely a uz je u mna v zozname "stalych opakovaciek". Zobraziť celý popisOproti povodnemu rceceptu som urobila som zopar drobulilinkych zmien, ale v podstate recept je skvely a uz je u mna v zozname "stalych opakovaciek". Tu uz ani netreba ziadne komentare, iba ozaj vrele odporucanie, aby ste si tuto dobrotku urobili aj vy.

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
150 g
50 g
3 ks
75 g
1/2 KL
1 ks
1 ks
Na polevu:
200 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Zapneme ruru a predhrejeme ju na 180 stupnov C. Torotovu formu vymastime maslom.

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cokoladu s maslom rozpustime nad parou, dobre rozmiesame, aby sa maslo pekne spojilo s cokoladou. V ziadno pripade nepouzite margarin, ale prave, poctive slovenske maslo :)))

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslovo-cokoladovu masu prelozime do misy a pridame mascarpone, cukre ( hnedy a vanilkovy) a dobre vyslahame. Maslovo-cokoladova masa nesmie byt prilis horuca.

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom po jednom pridavame vajcia a zakazdym dobre zaslahame.

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec uz iba rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu so solou a soda BB.

  6. 6

    Cesto vylejeme do tortovej formy a pecieme cca 35 minut. Pozor! Nevysuste zbytocne cesto. Ono ma byt v prostriedku take vlacne. Upeceny korpus posypeme skoricovym cukrom. Aaaaaaaach ta vona! Mnaaaaam.

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec zmiesame zvysok mascarpone s praskovym cukrom ( ten praskovy cukor mozno vynechat, ale ked ja taaaaak strasne milujem sladke-:) ) a natrieme na vychladnuty korpus. Vrch posypeme hoblinkami cokolady a odlozime este na chvilu do chladnicky stuhnut krem.

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    toto je tak dobrotkaaaaaaaaaa

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    naozaj, cestne pionierske:)))

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    nechajte si chutnat:)))

    Brownies s mascarpone (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tatranka
Toto je fajný zákusok.Obsahuje samé dobroty.Piekla som ho len raz a veľmi nám chutil.No je to výdatný zákusok a ja už mám pár kíl na vyše,musím si na vhodnú chvíľu počkať.
cica2
to musí byť dobrota, vyzerá úžasne :-)
olusa
vyzera uzasne, prekvapim manzela na narodeniny :)
medovnicek
mám pravidelný prísun mascarpone z Rakúska, takže mám možnosť túto tvoju dobrotu vyskúšať, už je v kk
zuzanna1
on nielen vyzera uzasne, ale aj tak chuti!!!!! je desat hod.vecer a manzel krochka blahom :))) jednoducho mnam, VDAKA za recept
domci4
Tak tento receptík som už obzerala na Tvojej stránke :) musím skúsiť, pre svojeho bračeka, on miluje brownie
adkas
dakujem velmi pekne dievcence za vase komentariky, ste uzasne... @zuzana1 pozdravujem pana manzela, ze vie, co je dobre... @tatranka ja o tych pribudnutych kileckach radsej pomlcim:)))
adkas
@barborka1809 brownies je typicke tym, ze to cesto posobi dojmom take akoby trosku zvnutra "mokre". Neviem do akej miery sa to neprepieklo. Receptik je velmi velakrat odskusany ( nielen mnou) , takze naozaj neviem kde mohla nastat chyba. Je mi luto, ze to nevyslo na sto percent lebo torticka je skutocne uzasna...:))))
erikao
ten 1 ks škoricový cukor ide do cesta a navrch sa dá z ďalšieho, alebo sa dá iba navrch?
ivva
uzasny, dnes sme piekli a veeeelmi chutil :)))
naty
jéj tento brownies vyskúšam cez víkend :) ale chcem sa spýtať, môžem ho spraviť aj deň vopred a dať na noc do chladničky? bude dobrý na druhý deň? nebude vysušený?
naty
prosíím, mohli by ste mi niekto povedať, či ho môžem pripraviť deň vopred? potrebovala by som to vedieť :/
menet
Super je, najlepší je deň vopred.
marianasebestova
tak sa mi nepodaril , neviem kde som urobila chybu , ja si myslim ze to zalezi aj od rury , mam este taku starsiu maminkinu , tak si myslim ze aj tam sa stala chyba, lebo po 20 min mi totalne spadol , vrch som prikryla papierom na pecenie lebo mi velmi scernel vrch je mi luto ze sa mi nepodarilo vyskusam este raz , postup som urobila presne taky isty
adkas
@marianasebestova je mi luto, ze sa nepodaril, ale preco po dvadsiatich inutach padol? otvarala si ruru? ma sa piesct cca 35 minut......toto nie je lahka piskota, ktorej staci piect kratsi cas......nic ine mi nenapada, len nebola spravna teplota alebo kratka doba pecenia .... je to skoda lebo torticka je vyborna ....snad nabuduce to vyjde
zuzanka1367
Parádny koláč na nedeľu, rýchlo spravený, zopár kvalitných surovín a výsledok veľmi chutný koláč ku káve. Mám ho nižší ako Ty, piekla som vo forme s priemerom 24 cm. Pridala som mrazené černice, na vrch mascarpone s troškou brezového cukru a citrónovej šťavy. Ďakujem za dobrý recept utčite ešte budem piecť...so slaným karamelom...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia