Foto: adkas
Oproti povodnemu rceceptu som urobila som zopar drobulilinkych zmien, ale v podstate recept je skvely a uz je u mna v zozname "stalych opakovaciek". Zobraziť celý popisOproti povodnemu rceceptu som urobila som zopar drobulilinkych zmien, ale v podstate recept je skvely a uz je u mna v zozname "stalych opakovaciek". Tu uz ani netreba ziadne komentare, iba ozaj vrele odporucanie, aby ste si tuto dobrotku urobili aj vy.
porcií
príprava
Postup
-
1
Zapneme ruru a predhrejeme ju na 180 stupnov C. Torotovu formu vymastime maslom.
-
2
Cokoladu s maslom rozpustime nad parou, dobre rozmiesame, aby sa maslo pekne spojilo s cokoladou. V ziadno pripade nepouzite margarin, ale prave, poctive slovenske maslo :)))
-
3
Maslovo-cokoladovu masu prelozime do misy a pridame mascarpone, cukre ( hnedy a vanilkovy) a dobre vyslahame. Maslovo-cokoladova masa nesmie byt prilis horuca.
-
4
Potom po jednom pridavame vajcia a zakazdym dobre zaslahame.
-
5
Nakoniec uz iba rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu so solou a soda BB.
- 6
Cesto vylejeme do tortovej formy a pecieme cca 35 minut. Pozor! Nevysuste zbytocne cesto. Ono ma byt v prostriedku take vlacne. Upeceny korpus posypeme skoricovym cukrom. Aaaaaaaach ta vona! Mnaaaaam.
- 7
Nakoniec zmiesame zvysok mascarpone s praskovym cukrom ( ten praskovy cukor mozno vynechat, ale ked ja taaaaak strasne milujem sladke-:) ) a natrieme na vychladnuty korpus. Vrch posypeme hoblinkami cokolady a odlozime este na chvilu do chladnicky stuhnut krem.
- 8
toto je tak dobrotkaaaaaaaaaa
- 9
naozaj, cestne pionierske:)))
- 10
nechajte si chutnat:)))
- 6
Diskusia k receptu