Čokoládová tortička s malinovým coulis
Marian Harcinik
šéfkuchár reštaurácie Diplomat a hotela NH Gate One v Bratislave, 21. júla 2012
šéfkuchár reštaurácie Diplomat a hotela NH Gate One v Bratislave, 21. júla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
3 ks |
|
40 g |
|
10 g |
|
30 g |
|
Čokoládová hmota: | |
|
|
250 ml |
|
Mascarpone krém: | |
60 g |
|
50 g |
|
125 g |
|
1 kss |
|
Malinová omáčka: | |
50 g |
|
100 g |
|
Na ozdobu: | |
10 g |
|
50 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme múku, kakao, kryštálový cukor a vypracujeme cesto, ktoré pečieme pri 180 ˚C 5-10 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- 2
Čokoládová hmota: Čokoládu rozpustíme, pridáme smotanu na šľahanie a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí korpusu nalejeme teplú čokoládovú hmotu na korpus a necháme vychladnúť.
- 3
Mascarpone krém: vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a jemne spojíme s mascarpone. Pridáme limetkovú alebo citrónovú šťavu a vymiešame.
- 4
Malinová omáčka: Mrazené maliny rozmixujeme s cukrovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu