Čokoládová tortička s malinovým coulis

Marian Harcinik
šéfkuchár reštaurácie Diplomat a hotela NH Gate One v Bratislave, 21. júla 2012
Čokoládová tortička s malinovým coulis
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

3 ks
40 g
10 g
30 g
Čokoládová hmota:
250 ml
Mascarpone krém:
60 g
50 g
125 g
1 kss
Malinová omáčka:
50 g
100 g
Na ozdobu:
10 g
50 g
60 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme múku, kakao, kryštálový cukor a vypracujeme cesto, ktoré pečieme pri 180 ˚C 5-10 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.

  2. 2

    Čokoládová hmota: Čokoládu rozpustíme, pridáme smotanu na šľahanie a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí korpusu nalejeme teplú čokoládovú hmotu na korpus a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Mascarpone krém: vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a jemne spojíme s mascarpone. Pridáme limetkovú alebo citrónovú šťavu a vymiešame.

  4. 4

    Malinová omáčka: Mrazené maliny rozmixujeme s cukrovým sirupom.

Diskusia k receptu

dogagador
@Marian Harcinik: je to krasne, ale na kolko porcii je ten recept? jedna taka torticka je teda pre pocet: ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia