Foto: blackwolfer
Keďže moja teta bývala 18 rokov v Taliansku, čo to sa variť naučila. Medzi jej dobroty patrí aj Tiramisú. Ona nám ho síce robila Zobraziť celý popisKeďže moja teta bývala 18 rokov v Taliansku, čo to sa variť naučila. Medzi jej dobroty patrí aj Tiramisú. Ona nám ho síce robila klasicky ale ja som si to chcel obzvláštniť... tu je moja verzia výborného Talianského receptu
porcia
príprava
Postup
-
1
Trošku k surovinám... Teta mi hovorila že Tiramisú bez mascarpone nie je Tiramisú... Savoiardi - sú to talianské piškóty trochu viac tvrdé aby sa nerozmočili... ale môžete použiť aj obyčajné dlhé piškóty
- 2
Pripravíme si čokoládu: Mlieko rozohrejeme, keď je horúce pridáme čokoládu, rozpustíme, dochutíme cukrom a necháme vychladnúť.
- 3
Mascarpone plnka: Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom nad parou!!! Keď máme hustú penu vmiešame mascarpone. Ale miešame len krátko lebo mascarpone nepotrebuje veľa miešať len tak akurát
- 4
Teraz ide ten okamih vytvorenia Tiramisú! na spodok formy nalejeme trochu mascarpone, potom v čokoláde namočené piškóty (namáčame ich dlhšie aby poriadne nasiakli) potom nalejeme marcarpone potom piškóty atď. pokiaľ sa nám neminú všetky suroviny.
- 5
Veľkosť Tiramisú je u každého individuálna lebo každý ma inú formu. Aj počet porcii je len orientačný lebo je na Vás ako ho rozdelite
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale určite vyskúšam.... a možno dám dám aj iným.... keď sa mi bude chcieť :-))