Čokoládové Tiramisú

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 17. júla 2012

Keďže moja teta bývala 18 rokov v Taliansku, čo to sa variť naučila. Medzi jej dobroty patrí aj Tiramisú. Ona nám ho síce robila Zobraziť celý popisKeďže moja teta bývala 18 rokov v Taliansku, čo to sa variť naučila. Medzi jej dobroty patrí aj Tiramisú. Ona nám ho síce robila klasicky ale ja som si to chcel obzvláštniť... tu je moja verzia výborného Talianského receptu

1-6
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
4 ks
75 g
200-300 g
Na čokoládu:
150 g
500 ml
4 lyžičky




Postup

  1. 1

    Trošku k surovinám... Teta mi hovorila že Tiramisú bez mascarpone nie je Tiramisú... Savoiardi - sú to talianské piškóty trochu viac tvrdé aby sa nerozmočili... ale môžete použiť aj obyčajné dlhé piškóty

  2. 2

    Pripravíme si čokoládu: Mlieko rozohrejeme, keď je horúce pridáme čokoládu, rozpustíme, dochutíme cukrom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Mascarpone plnka: Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom nad parou!!! Keď máme hustú penu vmiešame mascarpone. Ale miešame len krátko lebo mascarpone nepotrebuje veľa miešať len tak akurát

  4. 4

    Teraz ide ten okamih vytvorenia Tiramisú! na spodok formy nalejeme trochu mascarpone, potom v čokoláde namočené piškóty (namáčame ich dlhšie aby poriadne nasiakli) potom nalejeme marcarpone potom piškóty atď. pokiaľ sa nám neminú všetky suroviny.

  5. 5

    Veľkosť Tiramisú je u každého individuálna lebo každý ma inú formu. Aj počet porcii je len orientačný lebo je na Vás ako ho rozdelite

Diskusia k receptu

dadmara0807
hmm to vyzerá dobre a hlavne niečo pre mňa žiadna káva :) ukladám a vy skúšam :)
valeri
dobrý variant tiramisu :-)), škoda, že si nedal foto. Ale recept si uložím, doteraz som robila len "klasiku"
tonicka53
Fíha! recept vyzerá fajnovo ! vďaka že si sa o neho s nami podelil. Už sa teším na čokoládové Tiramisúúúúúúú :-)
3sandra3
ja by som z tejto porcie nedala nikomu,,, všetko by som zjedla , vôbec by som to nedelila na 1-6 porcií :-)))
Ale určite vyskúšam.... a možno dám dám aj iným.... keď sa mi bude chcieť :-))
blackwolfer
Veľmi ďakujem za všetky komentáre. keď budem nabudúce robiť tak nafotím celý postup :)
babina49
Si šikovný,asi ťa varenie baví,nech ti to vydrží dlho :-))
marianna76
krásne, šikovný, dúfam, že nás potešíš aj ďalšími talianskymi špecialitami
pivonka
Už som takmer dva mesiace nepiekla sladkosti a odpustila si dezert. Teraz som neodolala a keďže som mala v chladničke tiramisu, tak som včera urobila podľa tvojho receptu. Je to veľká dobrotka. Použila som malé okrúhle piškóty a tie sú dosť sladké, takže naozaj je nutné použiť HORKÚ čokoládu. Asi som ich nechala menej máčať v čokoláde, lebo mi ostalo dosť čokoládovo-mliečnej hmoty. V pomere k vajíčkovo-tiramisovej hmote ju nabudúce znížim na polovicu. Je to naozaj veľká maškrta, ten vajíčkový krém je taký ľahučký, jemný, netukový. Ďakujem ti za výborný recept, určite ho budem robievať.
pivonka
No, bolo mi to treba písať? Teraz si musím ísť naložiť. :-))
blackwolfer
@pivonka ... Ďakujem... asi je dobrý nápad dať polovičnú dávku tej čoko hmoty :) mne sa tiež zvýšilo asi 250ml ale to sme si s bratom tie zvyšné piškóty v to namáčali... aj to je výborná maškrta :)
pivonka
Teraz čítam opäť svoj prvý komentár - v chladničke som mala samozrejme mascarpone a nie tiramisu, to som sa chystala urobiť. @naja , nedaj sa pomýliť vzhľadom. 15-ročný chlapec urobil veľa čokoládového krému, stačí polovica. Je to neskutočná dobrota. Chcem ohviezdičkovať a mala by som jednu hviezdičku strhnúť za ten nadbytočný krém, ale nestrhnem, lebo by som ukrivdila výnimočne dobrému receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia