Foto: adkas
toto su to pre mna jedny z najlepsich muffin, ake som kedy robila a jedla. Skvele , lahke cesto, zvonku mierne chrumkava Zobraziť celý popistoto su to pre mna jedny z najlepsich muffin, ake som kedy robila a jedla. Skvele , lahke cesto, zvonku mierne chrumkava korka, ale vo vnutri jemnucke ako vata. Cesto nie je dusive a lahko sa oddeluje od papierovych kosickov. Jemnu pomarancovu chut cesta milo doplnaju pod zubami chrumkajuce cele semiacka maku modreho. Vsetko korunovane skvelou pokryvkou pomarancoveho mascarpone. Tak co? Odolate tejto pochutke?
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
150 g |
|
2 ks a kora z pomarancov ( stavy ma byt 200 ml) |
|
100 ml |
|
250 g |
|
2 PL nemletý |
|
2 KL |
|
stipka |
|
Na pokryvku: | |
250 g |
|
2 KL ( mozno nahradit cerstvou pomarancovou korou) |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Cele vajcia naslahame s krystalovym cukrom. Ked su vajcia dobre naslahane pridame stavu a koru z pomarancov. Ja som mala stavy asi 170 ml, tak som pridala 30 ml vody. Preslahame. Pridame olej, preslahame. Nakoniec pridame muku zmiesanu s nemletym makom, praskom do peciva a solou. Preslahame.
-
2
Naplnime papierove kosicky. Ja som nemala muffinove kosicky, tak som plnila kosicky na cupcakes (velke), takze mi vyslo iba desat obrovskych muffiniek. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C cca 25 minut. Vyberieme z rury, nechame postat zopar minut vo forme a potom ich prelozime na mriezku, kde ich nechame dokladne vychladnut.
-
3
upecene
-
4
Mascarpone rozmiesame s praskovym cukrom, pomarancovou stavou, prip. aromou.
-
5
pripravenym kremom potrieme vrch muffiniek
-
6
zdobime podla lubovole
-
7
v priereze
-
8
Dobru chut!
Diskusia k receptu