Pavlova s úžasnou plnkou fotorecept

adkas - fotkaadkas, 24. marca 2012
Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept)
Foto: adkas

Na firemnej xmas party som ju jedla prvykrat. Velmi mi zachutila, tak som si vypytala recept od kolegyne. Ta uzasna plnka z mascarpone Zobraziť celý popisNa firemnej xmas party som ju jedla prvykrat. Velmi mi zachutila, tak som si vypytala recept od kolegyne. Ta uzasna plnka z mascarpone dochutena vajecnym konakom a zjemnena slahackou ma teda uplne dostala. To je hotove nebicko v papulke:) Naozaj. Verte mi.

12
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

7 ks
420 g
stipka
na plnku:
250 g
2 PL preosiaty
4-6 PL
z 1/2 citróna
250 ml
50 ml
2 ks
na ozdobu:
 cerstve ( mna uplne dostala kombinacia hrozna s cucoriedkami)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime dva plechy, ktore vylozime papierom na pecenie. Pomocou spodnej casti tortovej formy si nakreslime kruhy. u mna s priemerom 24 cm. Mozno by sa zisiel aj vacsi kruh, videlo sa mi , ze tie platy by mohli byt trochu ploskejsie, ale potom by stacili bielka iba z 5 vajec. Zapneme ruru na 140 stupnov.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    druhy plech

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka slahame so stipkou soli. Bielka musia byt dobre schladene. Postupne pridavame cukor a slahame, kym je pena pekna biela, husta a leskla. Metllicky zanechavaju stopy v pene.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyslahane bielka nanesieme na plech na predznacene kruhy.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    druhy kruh s otvorom

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pecieme 40 minut pri teplote 140 stupnov C. Po dvadsiatich minutach plechy vymenime. Potom teplotu stiahneme na 100 stupnov C a dvierka na rure mierne pootvorime a este penove korpusy dosusime minimalne hodinu. Ja som susila az dve hodiny. Ak nemate dva rosty v rure, robte penove korpusy na dvakrat.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Praskovu slahacku vyslahame.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do mascarpone pridame cukor, vajecny konak, struhanu citronovu koru a spolu vymiesame.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridame vyslahanu slahacku a spolu premiesame.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Opatrne prenesieme spodny korpus na servirovaci tanier. Nebol problem oddelit ho od papera na pecenie, islo to dobre. Natrieme ho 2/3 - tinami kremu .

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prilozime druhy korpus s kruhom, natrieme zvysok kremu a dozdobime cerstvym ovocim.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Odlozime schladit do chladnicky.

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    este jeden pohlad zhora:)

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pri tejto torticke rozhodne plati : 1 kusok a dost!

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    neodolatelny kuuusticok tejto skvelej torticky:))))

    Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

danielas
Je naozaj nádherná! Tento krém poznám,používam ho na tiramisu- dobrý
jerica
nádhera,už ma raz nakopla Danielka @danielas ,len nemala som čas ani odvahu,vidím že si vyskúšam tento zázrak,krémové a sladké,to je moje:-)
adkas
@danielas ja som ho doteraz nepoznala, ale uzrcite ho budem aplikovat aj pri nejakej inej mlske, pretoze este aj teraz mi tecu slinky, ked si spomeniem na tuto skvelu chut:)))
adkas
@jerica , vrelo doporucujem. Ja som mala tiez respekt pred Pavlovou, ale ver, vobec nic to nie je. Vysledok je famozny, stoji za vyskusanie. Sladke jak das, ale fantastickeee:)
adkas
veronika353, je to veru fantasticke a ta kombinacia ovocia je skvela. Mne sa velmi hodila k tej sladkej chuti snehovej torticky
bubuayogi
mnaaaaaam tento vikend som piekla klasicku penovu (snehovu) tortu a vidim, ze na buduci bude Pavlova
3sandra3
úúúúha,,, parádna torta,,, tiež ju vyskúšam budúci víkend
ethanel
Neviem preco ale hned ako som zbadal fotku si ma napadla prave ty ... velmi pekna pavlova :)
hubata
Perfektná Pavlovova! Primabalérina Anna Pavlovova by mala radosť tiež z tej plnky s vaječným koňakom, lebo to musí byť perfektná chuť. Ktovie či by potom bezchybne na špičkách tancovala labuť v Labuťom jazere hehe!
elekra
Vydarená verzia a vyzerá byť aj veľmi chutná! Jeden kúsok by som si rozhodne dala.....
marienka44
@Adkas ,chcem sa opytat, ci sa torta nelame pri servirovani. A este nieco: do bielkov sa nepridava ziadna hl. muka? Torta je uzasna, efektna, uz je ulozena v KK.
babav
Krasny recept.....musim vyskusat.Vdaka !
evanaaa
Teraz neviem - Pavlovova, alebo Pavlova, ja som vždy používala ten prvý názov ( ako aj @hubata ), a aký je rozdiel medzi touto a snehovou? - nie je to jedno, aj tak sa myslím tomuto hovorí - bezé.
Tortička je úžasná a ja si na takú už dávno brúsim zuby, len ju spraviť.
marcy
určite vyskúšam cez sviatky,mňam......stačí kúsok,to ja rada....skvelé chute - ale použijem tekutú šľahačku 33%
violetacamorova
Adkas ďalší krásny recept od teba, neviem, či by sami táto torta podarila, asi na ňu potrebuješ aj dobrú rúru... 1**************
elisticka
hmmm veru lakava dobrotka:)) musim uz konecne aj ja urobit ved vsetko ja tam pre celiatika....
medovnicek
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, s tým krémom musí byť úžasná, ak sa niekedy na Pavlovu odhodlám, tak budem postupovať presne podľa tvojho postupu aj s tým krémom, pretože mascarpone mám veľmi rada a v spojitosti s vaječným likérom musí byť ten krém úžasne lahodný
maartina
ešte som nikdy "pavlovu" nepiekla, tak sa na ňu asi tento víkend konečne odhodlám a upečiem ju manželovi k meninám :)
ivocka5
@adkas , tá torta vyzerá úžasne, škoda, že v mojej rúre je nereálne niečo také upiecť :-( ale vyskúšam aspoň plnku , do niečoho ju zakomponujem :-)
adkas
dakujem pekne za mile komentairiky. Tesi ma, ze sa vam torticka paci, ze vas zaujala. Budem velmi potesena, ak ju niekto vyskusa a prida svoj nazor nanu.:)))
lucylee
@adkas ja sa ju chystam robit mamine k narodeninam. Chcem sa ale opytat na plnku. Vyslahas praskove slahacky s 50 ml mlieka? A aj slahackovu smotanu vyslahas a das do plnky? Alebo vyslahas praskove slahacky s 250 ml slahackovej smotany a 50 ml mlieka? To by boli dokopy 3 dcl. Pytam sa, aby som nieco nepokazila. Ja som pozerala postup na praskovych slahackach a tam pisu, ze vyslahat so 150 ml mlieka. Tak na 2 ks treba 300 ml mlieka. A ten cukor pridavas uz do takmer vyslahanych bielkov?
palca1105
torta vyzera uzasne ... ale naco je ten maly otvor na tom druhom korpuse ? do neho treba dat to ovocie ?
adkas
@lucylee velmi sa opsravedlnujem, ze ti odpisujem az teraz. Nejako mi usiel ten tvoj komentar... dve praskove slahacky vyslahas v 300 ml tekutiny a to je 250 ml slahackova smotana a 50 ml mlieka. Takze neslahas ako tradicne iba v mlieku, ale namiesto mlieka pouzijes tu slahackovu smotanu a doplnis mliekom ( 50 ml) do 300 ml. Cukor pridavam do bielkov, ked su uz bielka take biele, pekne naslahane a potom s cukrom este ich slaham, kym su bielka biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy...
adkas
@palca1105 ano presne tak, lepsie ti to ovocie tam drzi ako ked je iba rovny korpus... myslim, ze z fotografii je to vidiet...
natali
vyzerá výborne :) môžem sa spýtať prečo sa tie korpusy robia v strede s dierou? má to nejaký význam? čo ak spravím bez? - možno hlúpa otázka, ale hovorí sa, že hlúpy je ten, čo sa nespýta..
andreac
@adkas , robila som Pavlovu podľa Vášho receptu - bola úžasná. Len - ako vidno z mojej fotky - dosť mi popraskala a potom sa veľmi ťažko porciovala. Máte na to nejakú fintu? Vopred vďaka.


ailuj82
Keď robím snehové cesto, pridávam asi za PL solamylu. Potom je pena taká tuhšia :)
Ale plnku skúsim podľa teba, vďaka :)
ildinka
..to sú muky...ja práve držím diétu(Dukanku(a tak sa tu trýznim....celý notebook mám zaslintaný,ale je nádherná.....
dandika1
@adkas 14.jan.2014 torticka nadherna urcite aj chutna upeciem,chcem sa opytat smotanu budem slahat aj s mliekom a slahackou v prasku ,alebo kazde zvlast??? ked budes tak laskava daj vediet .Pekny vecer,,,...
slavkabis
Ja som dnes práve videla túto tortu robiť cukrárku na TV Paprika s malinami. Veru vyskúšam :)
tetuska
mne sa vydarila práve podľa toho receptu, bola úžasná naozaj...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia