Ovocná torta s krémom z mascarpone, bielej čokolády a šlahačky
Foto: denisac
Hľadala som nejaký zaujímavý recept na dobrý koláčik a keď som zbadala tento neváhala som ani sekundu. Koláčik je príjemne osviežujúci s chrumkavým orieškovým Zobraziť celý popisHľadala som nejaký zaujímavý recept na dobrý koláčik a keď som zbadala tento neváhala som ani sekundu. Koláčik je príjemne osviežujúci s chrumkavým orieškovým korpusom a ten krém ... rozplýva sa na jazyku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky preosejeme múku, pridáme štipku soli, maslo a vypracujeme mrveničku. Pridáme orechy, vajce a všetko spojíme, tak aby nám vzniklo cesto, ktoré potom zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladničky na približne 30 minút.
- 2
Po 30 minútach cesto vyberieme a na jemne pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu o priemere formy akú sa chystáme použiť. Na cesto položíme kruh vystrihnutý z papiera na pečenie a naň nasypeme fazulu. Pečieme asi 15 minút, potom dáme papier s fazuľou preč a pečieme ešte asi 5 až 10 minút. Cesto necháme vychladnúť.
- 3
Pripravíme si krém. Roztopíme bielu čokoládu, necháme ju vychladnúť a zmiešame s mascarpone a s ušlahanou šlahačkou. Ozdobíme čerstvým ovocím, dáme zachladiť a podávame. Dobrú chuť !
- 2
Diskusia k receptu