Tiramisu podľa Emanuela Ridiho fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 9. apríla 2012

Videla som tu "Tiramisu" už veľa krát, ja som robila cez sviatky, pridávam recept, ktorý máme radi v našej rodine.

20
porcií
40 min. minút
príprava

Suroviny

1 bal
500 g
5 ks
5 PL
3-4 dcl osladená
1 dcl
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Vyšľaháme tuhý sneh, uvaríme silnú kávu, osladíme.

    Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme Mascarpone.

    Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymiešanej hmoty pridáme tuhý sneh.

    Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piškóty namáčame v uvarenej káve, do ktorej sme pridali Amaretto a ukladáme do formy. Na piškóty navrstvíme pripravenú plnku.

    Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zopakujeme ešte jednu vrstvu.

    Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celé posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.

    Tiramisu podľa Emanuela Ridiho (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekná mozaika.Na tomto koláčiku naozaj záleží na peknom uložení piškotiek.A ty to máš naozaj vzorne urobené.
Krasne sa podarila a urcite bola super ku kavicke ,, skus nabuduce pouzit liker Tia Maria a uvidis ten rozdiel ,, ja ju milujem naposledy som spravil taku krasnu asi 1.5kg pretoze manzelka mala chut a jej sestranica no nakoniec som ju jedol sam pretoze ja somar som pouzil normalne piskoty a nie bezlepkove, tak som sa jej prejedol :)