Foto: medovnicek
Spojenie mascarpone, tvarohu a šľahačky s banánmi je podľa mňa skvelá kombinácia
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl vlažná |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
5 ks |
|
strúhaná |
|
Postup
-
1
Práškový cukor, vanilku a žĺtky vyšľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku s rozmiešaným práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do vaječného základu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
-
2
Mascarpone vymiešame s tvarohom a práškovým cukrom
-
3
takýto tvaroh a takéto mascarpone som použila ja, tvaroh je môj obľúbený a mascarpone mi za výbornú cenu nosí kolegyňa Magduška z Rakúska. Toto 500 g balenie stojí 2,50 €
-
4
Smotanu na šľahanie vyšľaháme
-
5
A zľahka vmiešame do tvarohovo mascarponového krému
-
6
Polovicu z krému natrieme na upečený korpus
-
7
Pokladieme kolieskami nakrájaných banánov
-
8
Potrieme zvyšným krémom
-
9
Posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť - najlepšie cez noc - do chladničky
-
10
A tu je môj pravidelný asistent pri pečení
@sisi27 veľmi pekne ďakujem
@martamm ak vyskúšaš, tak myslím, že budeš spokojná:)
Som veľmi rada, že koláčik chutí:)