Foto: evusik
Taký malý letný koláčik....
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
všetky prísady na cesto rýchlo zmiesime...
-
2
zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky
-
3
potom cesto roztlačíme do vymastenej formy tak, aby malo aj okraje a dáme piecť na 180°C na 12-15 minút.
-
4
Broskyne zalejeme horúcou vodou, necháme 5 minút postáť a ošúpeme ich. Prepolíme a zbavíme kôstok.
-
5
Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom. Chcela som použiť len čisté mascarpone, ale akési bolo vodové, tak som uvarila v 3dl mlieka puding a keď vychladol spojila som ho s maskarpone a vznikol veľmi lahodný krém
-
6
upečený korpus necháme celkom vychladnúť
-
7
potom naň navrstvíme krém...
-
8
a pripravíme si podľa návodu tortové číre želé
-
9
na krém naukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne
-
10
a zalejeme tortovým želé.
-
11
a veľmi svieži, jednoduchý koláčik je na svete :-)
ináč ja tomuto koláčiku hovorím keksíkový, je to v podstate linecké cesto a má takú chuť ako maslové sušienky :-) a nám (sme len dvaja) to nielen stačí ale aj chutí .... daj vedieť ako chutilo :-)