Foto: denisac
Milujem Cheesecake ! Tento je nepečený, ale aj tak veľmi dobrý. Sušienkový základ, syrovo-tvarohový krém pokvapkaný roztopenou čokoládou a čučoriedkami. Dokonalá kombinácia :) Určite, Zobraziť celý popisMilujem Cheesecake ! Tento je nepečený, ale aj tak veľmi dobrý. Sušienkový základ, syrovo-tvarohový krém pokvapkaný roztopenou čokoládou a čučoriedkami. Dokonalá kombinácia :) Určite, vyskúšam aj pečenú verziu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Sušienky môžete rozmixovať v mixéri, alebo ako ja, pretože mixér nemám, tak som ich dala do sáčku, zobrala som kladivo a pobúchala. K podrveným sušienkam pridajte primerané množstvo vody tak, aby vám vznikla vláčna hmota. Tortovú formu s odnímatelným dnom s priemerom do 20 cm vyložte kolečkom papiera na pečenie a preneste naň hmotu zo sušienok. Obrátenou lyžicou ju rozotrite a uhlaďte do rovnakej výšky. Formu dajte do chladničky, dovtedy kým nezačnete pripravovať náplň.
- 2
Smotanu, tvaroh, mascarpone vymiešajte v mise, pridajte cukor podľa chuti. Vylejte na sušienkový základ a dajte najlepšie cez noc chladiť.
- 3
Pred podávanim čokoládu rozlámte na kusy, dajte do hrnčeka, pridajte 100 ml šľahačkovej smotany a za stáleho miešania nechajte čokoládu rozpustiť. Nechajte vychladnúť. Každý kúsok pokvapkajte čokoládou, navrch dajte čučoriedky, množstvo je na vás. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu