Cheesecake s čokoládou a čučoriedkami

denisac - fotkadenisac, 15. septembra 2012
Cheesecake s čokoládou a čučoriedkami
Foto: denisac

Milujem Cheesecake ! Tento je nepečený, ale aj tak veľmi dobrý. Sušienkový základ, syrovo-tvarohový krém pokvapkaný roztopenou čokoládou a čučoriedkami. Dokonalá kombinácia :) Určite, Zobraziť celý popisMilujem Cheesecake ! Tento je nepečený, ale aj tak veľmi dobrý. Sušienkový základ, syrovo-tvarohový krém pokvapkaný roztopenou čokoládou a čučoriedkami. Dokonalá kombinácia :) Určite, vyskúšam aj pečenú verziu.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

140 g
250 g
250 ml
250 g
Na polevu :
100 ml
140 g




Postup

  1. 1

    Sušienky môžete rozmixovať v mixéri, alebo ako ja, pretože mixér nemám, tak som ich dala do sáčku, zobrala som kladivo a pobúchala. K podrveným sušienkam pridajte primerané množstvo vody tak, aby vám vznikla vláčna hmota. Tortovú formu s odnímatelným dnom s priemerom do 20 cm vyložte kolečkom papiera na pečenie a preneste naň hmotu zo sušienok. Obrátenou lyžicou ju rozotrite a uhlaďte do rovnakej výšky. Formu dajte do chladničky, dovtedy kým nezačnete pripravovať náplň.

  2. 2

    Smotanu, tvaroh, mascarpone vymiešajte v mise, pridajte cukor podľa chuti. Vylejte na sušienkový základ a dajte najlepšie cez noc chladiť.

  3. 3

    Pred podávanim čokoládu rozlámte na kusy, dajte do hrnčeka, pridajte 100 ml šľahačkovej smotany a za stáleho miešania nechajte čokoládu rozpustiť. Nechajte vychladnúť. Každý kúsok pokvapkajte čokoládou, navrch dajte čučoriedky, množstvo je na vás. Dobrú chuť !

    Cheesecake s čokoládou a čučoriedkami  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mama3chlapov
tá kombinácia je super, ja milujem čučuriedky aj s nimi rada pečiem, kiež by neboli také drahé :( . Receptík je perfektný.
lusinkab
....krasne ale asi by som nemala chodit v tychto neskorych hodinach na varechu kedze zase sa mi zacali slinky zbiehat :-)
afataga
uzasne, ale moc dietne to nie je :-) paci sa mi ta zjednodusena verzia
3sandra3
to je chutná nádhera... páči sa mi ten tanierik po "zmlsnutom" koláčiku :-))
dogagador
ked robis plnku, tak s vyslahanou, alebo nevyslahanou slahackou?
denisac
@mama3chlapov no veru, cucoriedky su dost draha zalezitost .., tieto som dostala od mami, tak som ich takto vyuzila :)
marta5
Na narodeniny ako stvorene,určite to spravim
gaabinka
dnes som ho vyskúšala, chuťovo je výborný, ale tá plnka mi dosť premočila tie keksíky a ten spodok nemám taký pevný, aby som mohla odkrojený kúsok pekne nabrať na tanier.... :( neviem čo som spravila zle, ani som do tých rozlámaných keksíkov nedala veľa vody... ale tak či tak mal doma úspech :-)
denisac
@gaabinka aj ja som mala spodok mierne vlhký, ale nie až tak, že by sa nedal preniesť na tanier, to ma mrzí, neviem, v čom to môže byť... iný typ použitého mascarpone, tvarohu či smotany, neviem ? jeden tip na krájanie a servírovanie takýchto dezrtov..: nožík pred krájaním vždy namočíme do horúcej vody, odkrojíme, utrieme nôž do čista , pred každým ďalším zárezom namočíme nôž do vody., ide to oveľa jednoduchšie..:)
gaabinka
skusim nabuduce ine susienky, este to doladim, inak velmi chvalim, priatel by ho jedol na ranajky obed aj veceru :)
heja89
@gaabinka Ja som vo vacsine receptov citala, ze ta spodna cast z keksikov sa ma na par minut dat upiect, nejak 5-8 nie som si ista, mozno by to pomohlo na to spevnenie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia