Foto: ailuj82
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo, múku, cukor, vajce a nastrúhanú citrónovú kôru spolu zmiesime na cesto a necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na pečiacom papieri na veľkosť plechu. Spolu s papierom prenesieme na plech a upečieme / 180°C - 10-15min./
-
2
Z mlieka, cukru a gustinu uvaríme hustý puding a
-
3
do horúceho vmiešame mascaprone. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
-
4
Plát upečeného cesta potrieme vychladenou plnkou,
-
5
opatrne prikryjeme druhým plátom
-
6
a potrieme vyšľahanou šľahačkou.
-
7
Polevu rozpustíme a vylejeme na papier na pečenie, rozotrieme na tenko. Stuhnutú pokrájame na štvorce
-
8
a uložíme na šľahačku. Necháme vychladnúť aspoň 3 hod. Krájame podľa polevy. Vrch môžeme posypať aj nastrúhanou čokoládou.
@bibicka - mascarpone malo 250 g.
Ďakujem za komentáre :)
@lidia3 sa pýta na Mascarpone, na váhu, veď ju tam máš uvedenú, alebo nebola predtým ?