Lupienky mandľové

Lupienky mandľové ako ingrediencia v receptoch:

  • Torta Agnes Bernauer (fotorecept)

    Torta Agnes Bernauer (fotorecept)

    Mám rada jedla s príbehom, táto torta je venovaná krásnej mladej žene Agnes Bernauer, ktorá stala obeťou lásky bavorského vojvodu Alberta III, kedy otec budúceho vojvodu nesúhlasil s ich zväzkom kvôli rozdielom v spoločenskom postavení a...

  • Kvásková dvojfarebná resanka (fotorecept)

    Kvásková dvojfarebná resanka (fotorecept)

    Recept som si prerobila z kvasnicového na kváskový. Inšpirovala som sa viacerými receptami. Spojila som ich do jedného a vyšlo toto.

  • Mandľovo-broskyňový koláč s tofu

    Mandľovo-broskyňový koláč s tofu

    Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.

  • Slávnostná čokoládovo-banánová torta bez lepku

    Slávnostná čokoládovo-banánová torta bez lepku

    Oslávte Silvestra so všetkou noblesou. Verte, že keď ponúknete vašim silvestrovským hosťom túto slávnostnú tortu, budete hviezdou párty :-). Aj bezlepkovo sa dá majstrovsky piecť. Slávnostná čokoládovo banánová torta je toho dôkazom.

  • Čokoládové sušenky

    Čokoládové sušenky

    Vše smícháme, uděláme těsto a uděláme kuličky. Dáme na plech a necháme mezi nimi na plechu dostatek místa, roztečou se.

  • Treska s mandľami a so zemiakovou kašou

    Treska s mandľami a so zemiakovou kašou

    Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  • Linecký tvarohový koláč

    Linecký tvarohový koláč

    Suché přísady prosejeme na vál a přidáme nakrájený tuk, vejce. Těsto dobře propracujeme a zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do ledničky. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a ostatními surovinami a z...

  • Súťaž s TV Varecha
  • Povidlové slunce (fotorecept)

    Povidlové slunce (fotorecept)

    Propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme dokulata dvě placky, jednu namažeme povidlovou náplní, přiklopíme druhou plackou a položíme na ni skleničku a vyznačíme kruh. Od kruhu ven nakrájíme pruhy, každý pruh dvakrát otočíme....

  • Marokánky

    Marokánky

    Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.

  • Rezy so strúhanými jablkami à la Sacher z Pavlůvek (fotorecept)

    Rezy so strúhanými jablkami à la Sacher z Pavlůvek (fotorecept)

    Naši „druhokolenoví” švagrovci, večne sa ľúbiaci bratránek Slávek a jeho švárna Flérka Naděnka, budú na Mikuláša oslavovať „zlatú svadbu“, tak som „skrzevá“ Skype zavčasu skontroloval stav ich prípravy na intenzívne spolunažívanie i v druhej polovici storočnice....

  • Vianočka

    Vianočka

    Do veľkej misy dáme múku, droždie rozmiešané s trochou cukru a teplého mlieka, žĺtky, maslo, citrónovú kôru, cukor a časť mlieka, premiesime a podľa potreby dolievame mlieko. Pridáme hrozienka namočené v rume...

  • Orechovo-mandľové brownies bez lepku

    Orechovo-mandľové brownies bez lepku

    Máte radi čokoládu? Potom máte určite radi koláče zvané brownies bez lepku. A vedeli ste, že ak do brownies pridáte veľa dobrých orechov, že budú chutiť ešte lepšie? Upečte si ešte dnes orechovo-mandľové brownies bez lepku....

  • Šťavnatý makovo-jablkový koláč bez lepku

    Šťavnatý makovo-jablkový koláč bez lepku

    Perfektný na jeseň, kedy sa v každej domácnosti nájde zopár opadaných jabĺčok, ktoré treba spracovať. Koláčik, ktorý vám dnes virtuálne ponúkame, aspoň vo forme receptu, je veľmi šťavnatý, chutný a bez lepku....

  • Tortička s čokoládovým krémom a hroznom

    Tortička s čokoládovým krémom a hroznom

    Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne. Veď často len načiahneme ruku a už v nej držíme jabĺčko, hrušku, slivky či bobule šťavnatého hrozna. Dajú sa využiť všade –...

  • Jablková galetka s vanilkovým krémom

    Jablková galetka s vanilkovým krémom

    Neviete ako využiť čerstvé jablká? Napečte si vynikajúcu jablkovú galetku s vanilkovým pudingom.

  • Palacinky

    Palacinky

    Tieto palacinky robievam u nás na raňajky a sú veľmi obľúbené. Môžete si ich posypať ľubovoľnými orieškami.

  • Bánovecký cheesecake - jemný a výborný

    Bánovecký cheesecake - jemný a výborný

    Raz som dostala "tajný" tip, že mám výskúšať do cheesecaku použiť namiesto Philadelphie alebo mascarpone našu klasickú Bánoveckú neochutenú nátierku. A tak som vyskúšala. A výsledok ma fakt milo prekvapil...

  • Zapečená špargľa (fotorecept)

    Zapečená špargľa (fotorecept)

    Rýchly recept na prípravu špargle.

  • Roláda Meringue (fotorecept)

    Roláda Meringue (fotorecept)

    Jahody, maliny, lesné ovocie ... šľahačka a meringue. A hneď je na svete lepšie :-))

  • Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept)

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept)

    Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist