Datľové guľky
Datľové guľky

Nepečené datľové guľôčky s lieskovými orieškami a mandľami

Jana Štrbková
Medové motúzy, 25. decembra 2023
Nepečené datľové guľôčky s lieskovými orieškami a mandľami
Foto: Jana Štrbková
12 ks
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g celé
100 g
4 PL
1 PL
1 PL (alebo voda z pomarančových kvetov)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Datle aj lieskovce nasucho opražíme na panvici.

  2. 2

    Datle, mandle, lieskovce, sezam a kakao spolu rozmixujeme v sekáčiku. Pridáme pomarančovú alebo ružovú vodu. Ak nemáme ružovú vodu ani vodu z kvetov pomaranča, môžeme použiť čerstvú pomarančovú šťavu.

  3. 3

    Z hmoty vytvarujeme guľôčky. Nakoniec obalíme v nasekaných mandliach alebo v mandľových lupienkoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia