Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Včelí koláč s tvarohom a broskyňami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 27. októbra 2024
Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
Foto: Jana Štrbková

Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj na detskú oslavu.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
200 g
3 ks
400 g
1 bal.
Plnka:
500 g
500 g
2 PL
1 ks
Zdobenie:
50 g
1 PL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Nakrájané zmäknuté maslo vložíme do misy šľahača a vyšľaháme spolu s cukrom na bielu penu. Po jednom zašľahávame vajíčka.

  2. 2

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k maslovej pene.

  3. 3

    Na plech s rozmermi 35 x 40 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, rovnomerne cesto rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

  4. 4

    Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Na plnku jemne vymiešame tvaroh s medom a s mascarpone.

  6. 6

    200 g broskýň rozmixujeme dohladka.

  7. 7

    Na korpus natrieme tvarohovú plnku, natrieme broskyňové pyré a dohladka rozotrieme.

  8. 8

    Navrch naukladáme zvyšné broskyne.

  9. 9

    V horúcom vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kokosovým tukom a preložíme do cukrárskeho vrecka. Navrch broskýň čokoládou nakreslíme včelie prúžky, hlavičky a očká. Nožíkom vytvoríme zárezy a vložíme do nich mandľové lupienky.

  10. 10

    Koláč necháme vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu