Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
foodblog Medové motúzy, 27. októbra 2024
Foto: Jana Štrbková
Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj na detskú oslavu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Zdobenie: | |
50 g |
|
1 PL |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Nakrájané zmäknuté maslo vložíme do misy šľahača a vyšľaháme spolu s cukrom na bielu penu. Po jednom zašľahávame vajíčka.
- 2
Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k maslovej pene.
- 3
Na plech s rozmermi 35 x 40 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, rovnomerne cesto rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
- 4
Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 5
Na plnku jemne vymiešame tvaroh s medom a s mascarpone.
- 6
200 g broskýň rozmixujeme dohladka.
- 7
Na korpus natrieme tvarohovú plnku, natrieme broskyňové pyré a dohladka rozotrieme.
- 8
Navrch naukladáme zvyšné broskyne.
- 9
V horúcom vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kokosovým tukom a preložíme do cukrárskeho vrecka. Navrch broskýň čokoládou nakreslíme včelie prúžky, hlavičky a očká. Nožíkom vytvoríme zárezy a vložíme do nich mandľové lupienky.
- 10
Koláč necháme vychladnúť a podávame.
Tiež broskyňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu