Banánové mafiny
Banánové mafiny

Vanilkové banánové mafiny s čokoládou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 8. septembra 2024
Vanilkové banánové mafiny s čokoládou
Foto: Jana Štrbková
18 ks
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
100 g
2 ks
1 ČL
30 ml
270 g
3 ČL
 štipka
30 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Do roztlačených banánov zamiešame rozpustené maslo, vajíčka, vanilkovú pastu a ryžové mlieko.

  2. 2

    Suché prísady – múku, sódu bikarbónu, soľ a cukor – premiešame a pridáme k banánovej zmesi. Prisypeme mandľové lupienky.

  3. 3

    Do papierových košíčkov rozložených v mafinovej forme vlejeme do dvoch tretín cesto. Do každého košíčka dáme kúsky čokolády.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia