Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou
mesačník Varecha, dnes 06:00
Foto: Kulinární studio MAFRA
Použili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych. Doplnili sme ju mrazenými ríbezľami, sladkou domácou granolou a medom. A zjemnili Zobraziť celý popisPoužili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych. Doplnili sme ju mrazenými ríbezľami, sladkou domácou granolou a medom. A zjemnili hustým gréckym jogurtom.
porcie
príprava
Suroviny
100 g |
|
50 g mleté |
|
1 ČL drvené |
|
štipka |
|
4 ks |
|
200 ml (odstáta) |
|
100 g mrazené |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Granola: | |
hrsť |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Do uzatvárateľnej nádoby vsypeme ovsené vločky, mleté mandle, drvené ľanové semienka, pridáme štipku soli a premiešame.
- 2
Datle opláchneme vodou, nakrájame ich na kúsky a pridáme k vločkovej zmesi. Zalejeme vodou, uzatvoríme a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň osem hodín, ideálne cez noc.
- 3
Na granolu zmiešame vločky, mandľové lupienky, med a tekvicové jadierka. Zmes rozložíme do väčšej panvice a pomaly restujeme, kým vločky nezozlatnú.
- 4
Kašu rozdelíme do dvoch misiek. Na vrch dáme za lyžicu jogurtu a pokvapkáme medom. Posypeme granolou a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.
Tiež ovsená kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
👍