Ovsená kaša
Ovsená kaša

Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 06:00
Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Použili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych. Doplnili sme ju mrazenými ríbezľami, sladkou domácou granolou a medom. A zjemnili Zobraziť celý popisPoužili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych. Doplnili sme ju mrazenými ríbezľami, sladkou domácou granolou a medom. A zjemnili hustým gréckym jogurtom.

2
porcie
15 (+ kvasenie) minút
príprava

Suroviny

100 g
50 g mleté
1 ČL drvené
 štipka
4 ks
200 ml (odstáta)
100 g mrazené
2 PL
1 PL
Granola:
 hrsť
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do uzatvárateľnej nádoby vsypeme ovsené vločky, mleté mandle, drvené ľanové semienka, pridáme štipku soli a premiešame.

  2. 2

    Datle opláchneme vodou, nakrájame ich na kúsky a pridáme k vločkovej zmesi. Zalejeme vodou, uzatvoríme a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň osem hodín, ideálne cez noc.

  3. 3

    Na granolu zmiešame vločky, mandľové lupienky, med a tekvicové jadierka. Zmes rozložíme do väčšej panvice a pomaly restujeme, kým vločky nezozlatnú.

  4. 4

    Kašu rozdelíme do dvoch misiek. Na vrch dáme za lyžicu jogurtu a pokvapkáme medom. Posypeme granolou a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia