Bezlepková vianočka fotorecept
Foto: elisticka
Vianočka nám chýbala v bezlepkovej strave a náhodou som objavila recept na nete, tak som ho musela vyskúšať. Vianočka bola výborná, tak si Zobraziť celý popisVianočka nám chýbala v bezlepkovej strave a náhodou som objavila recept na nete, tak som ho musela vyskúšať. Vianočka bola výborná, tak si ju pridávam na Varechu, len som nefotila všetko možno niekedy doplním.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, ohrejeme mlieko.
- 2
Do misky nasypeme bezlepkovú múku, urobíme jamku pridáme cukor a mlieko, do ktorého rozdrvíme droždie a necháme ho napučať.
- 3
Potom pridáme majonézu a mixérom vypracujeme cesto, zakryjeme fóliou a necháme 40 minút odpočívať.
- 4
Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a prepracujeme ho. Potom ho rozdelíme na 5 dielov.
- 5
Z každého cesta urobíme šúľok, ide to dobre keď si jemne pomúčime ruky.
- 6
Z 3 šúľkov urobíme vrkoč. Vrkoč uložíme na pekáč s papierom na pečenie. Zvyšné 2 šúľky prepletieme a položíme na vrkoč, konce zahneme dole.
- 7
Zakryjeme fóliou na 40 minút.
- 8
Vianočku potrieme vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.
- 9
Dáme piecť na 180 °C na program s parou, ak takú rúru nemáme, vložíme hrnček s vodou. Pečieme 35 minút.
- 10
Upečenú vianočku dáme vychladnúť na mriežku.
- 11
Vychladenú nakrájame a môžeme ju natrieť maslom, džemom... a bezlepkáči majú chutné raňajky alebo deti na desiatu... Dobrú chuť
Tiež bezlepková vianočka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu