Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Tekvicovo-jablkový koláč bez lepku s mandľovou posýpkou

novalim - fotkanovalim, dnes 14:30. Komerčný recept.
Tekvicovo-jablkový koláč bez lepku s mandľovou posýpkou
Foto: novalim

Je sezóna tekvice a my z nej pečieme a varíme o stošesť. Dnes napríklad super šťavnatý a výživný tekvicovo-jablkový koláč. Použili sme maslovú Zobraziť celý popisJe sezóna tekvice a my z nej pečieme a varíme o stošesť. Dnes napríklad super šťavnatý a výživný tekvicovo-jablkový koláč. Použili sme maslovú tekvicu, mleté mandle a samozrejme našu bezlepkovú múku na pečenie Promix PK. Chrumkavá mandľovo-maslová posýpka dodala koláčiku šmrnc a zo stola zmizol ihneď ešte teplý.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
110 minút
príprava
80-90 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g (očistená)
2 ks veľké
150 g
100 g mleté
50 g
180 g
4 ks
100 g
50 g
200 g
1 PL
štipka
2 ČL
Na posýpku:
70 g
30 g mleté
100 g
50 g
75 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme posýpku. Z múky, mletých mandlí, cukru a masla rukami spracujeme cesto a potom ho prstami namrvíme na drobno. Primiešame k tomu aj mandľové lupienky. Odložíme do chladničky, kým pripravíme cesto na koláč.

  2. 2

    Tekvicu a jablká očistíme, odstránime jadierka a nastrúhame najemno. Vo väčšej mise spolu vyšľaháme maslo, cukor, javorový sirup a vanilkový extrakt do peny. Potom ideálne po jednom zašľaháme vajcia a pridáme aj kyslú smotanu.

  3. 3

    V inej miske zmiešame spolu preosiatu múku, mleté mandle, kypriaci prášok, soľ a kukuričný škrob. Suché prísady potom jemne zapracujeme gumenou varechou do maslovo - vaječnej hmoty. Nakoniec do cesta primiešame aj nastrúhanú tekvicu a jablká.

  4. 4

    Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme a posypeme pripravenou mrveničkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 80-90 minút. Aby sme si boli istý, že koláč je dobre upečený, urobíme test špajľou. Ak vyjde suchá, koláč je hotový. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme ešte práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia