Kôpor

Kôpor ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Bulharská polievka

    Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

  • Recept bez obrázku

    Chorvátsky zemiakový šalát

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky

  • Recept bez obrázku

    Farfalle s lososovou omáčkou

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom ho asi 2 – 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode. Lososa očistíme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky.

  • Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky na kyslo

    Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska.

  • Recept bez obrázku

    Hrachová polievka s mäsom

    Hrach uvaríme do polomäkka a scedíme.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová polievka

    Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme.

  • Letný sendvič

    Letný sendvič

    Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

  • Recept bez obrázku

    Šalát z húb naložených v soli

    Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny na plátky, cibuľu nadrobno a všetko zmiešame so soľou, cukrom, olejom, horčicou, rascou, korením, posekaným...

  • Recept bez obrázku

    Rybacia panvica s cukinou

    Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.

  • Recept bez obrázku

    Kapor na citrónoch

    Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom, v ktorom sme rozmiešali rozmočený solamyl.

  • Recept bez obrázku

    Tmavá treska v šafranovej omáčke

    Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, prešpikovanú cibuľu a citrónovú šťavu.

  • Recept bez obrázku

    Székelský guláš

    Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak zmiešaný so soľou, kôpor, červenú papriku a mletú rascu.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

    Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.

  • Plnené kuracie prsia Kiskörös

    Plnené kuracie prsia Kiskörös

    Do kuracích pŕs urobíme nožom kapsu a naplníme ju husacou pečeňou. Zvonku osolíme, okoreníme a na vymastenom pekáči upečieme v rúre nastavenej na 150 stupňov asi 25 minút.

  • Recept bez obrázku

    Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou

    Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené špagety preložíme do hrnca alebo väčšej misy a pokvapkáme troškou olivového oleja.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané cestoviny plnené mäsom

    Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok, nadrobno nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.

  • Recept bez obrázku

    Hubová polievka nakyslo

    Očistené čerstvé huby umyjeme, pokrájame na tenšie plátky, zalejeme trochou vody a uvaríme.

  • Recept bez obrázku

    Kôprová omáčka s vajcami

    Najprv si pripravíme maslovú zápražku: do rozpusteného masla nasypeme hladkú múku, chvíľu restujeme na slabom plameni a za stáleho miešania zalejeme horúcou vodou a potom studeným mliekom. Osolíme a za občasného miešania varíme asi 10 minút.

  • Recept bez obrázku

    Zemiaková polievka s mliekom

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, kocku zeleninového bujónu a dáme variť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist