Kôpor

Kôpor ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Bylinkový chlieb

    Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej vňate a pažítky nasekáme nadrobno a dobre vymiešame s maslom, vajcami, pridáme soľ a korenie. Potom zmes primiešame do pripraveného...

  • Recept bez obrázku

    Bylinkový zemiakový šalát

    Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.

  • Recept bez obrázku

    Kôprové kuracie ragú

    Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre premiešame.

  • Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

    Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

    Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice na rozpálené maslo, opečieme zo všetkých strán.

  • Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy

    Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy

    Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave....

  • Recept bez obrázku

    Mrkvová polievka s kalerábom

    Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, pridáme krúpy a uvaríme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Sedliacka polievka

    Do hrnca dáme mäso, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, a zalejeme ho vodou. Dusíme takmer domäkka. Potom pridáme cibuľu, fazuľkové struky, koreňovú zeleninu, kapustu, zemiaky a olúpané rajčiaky, ktoré...

  • Recept bez obrázku

    Jarná bylinková nátierka

    Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný cesnak a podľa potreby smotanu.

  • Recept bez obrázku

    Šalát so surovej zeleniny a hrášku

    Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.

  • Recept bez obrázku

    Kalerábový šalát so smotanou

    Smotanu osolíme, podľa chuti osladíme a dobre rozmiešame.

  • Recept bez obrázku

    Studená uhorková polievka

    Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, okoreníme a podľa potreby okyslíme kvapkou octu.

  • Recept bez obrázku

    Kapusta plnená hubami a vajcom

    Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme 5 – 7 minút. Pridáme kôpor a nadrobno pokrájané, natvrdo uvarené vajcia a zmes premiešame. Kapustné listy sparíme horúcou...

  • Recept bez obrázku

    Balkánska cuketová polievka

    Očistenú a umytú cibuľu nakrájame nadrobno a vložíme do studeného oleja. Pridáme 2 PL vody a štipku soli. Chvíľu varíme, pridáme nadrobno nakrájané rajčiny a podusíme, kým zelenina vypláva na povrch.

  • Recept bez obrázku

    Bulharská polievka

    Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

  • Recept bez obrázku

    Chorvátsky zemiakový šalát

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky

  • Recept bez obrázku

    Farfalle s lososovou omáčkou

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom ho asi 2 – 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode. Lososa očistíme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky.

  • Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky na kyslo

    Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska.

  • Recept bez obrázku

    Hrachová polievka s mäsom

    Hrach uvaríme do polomäkka a scedíme.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová polievka

    Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist