Zemiakový prívarok s fašírkou fotorecept

babina49 - fotkababina49, 2. apríla 2012
Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)
Foto: babina49

Tento recept je bežná klasika,ale moj vnuk je už tak nažhavený prispievaním receptov,že sme ho nafotili a pridali. Možno niekto aspoň dostane inšpiráciu na rýchly a chutný obedík.

Suroviny

Na fašírku:
cca 500 g
2 ks
 pretlačený
Na prívarok:
 strúčik celého
 kúsok -pre chuť
 čerstvý,alebo steriliz.
 na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mleté mäso osolíme,okoreníme,pridáme pretlačený cesnak,rozšľahané vajíčka a ja dávam štipku majoránu-tak mi to chutí a formujeme gulky,ktoré obalíme v strúhanke

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    vypražame na oleji,alebo masti

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    medzitým,ako sa pražia fašírky,dáme variť očistené zemiaky,osolíme ich,pridáme bobkový list,strúčik cesnaku,a kúsok zelenej papriky - pre chuť

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    za chvíľu sú uvarené,pridáme trošku sterilizovaného kopru,zahustíme ich kyslou smotanou zmiešanou s múkou cca 2 PL

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    a necháme zovrieť a je hotovo...

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Prílohy a omáčky

Diskusia k receptu

rea1
tu papriku v omacke nechas na zjedenie alebo sa vyhadzuje? to som este nepocula. :-) milujem privarky akehokolvek druhu.
1x miri
kimlo
Stará dobrá klasika! Milujem takéto jedlá.. :-)
afataga
vyborne jedlo, ale moc rychle to nie, davno som nerobila akosi som na to pozabudla :-) dopis si smotanu do surovin
pacik
Máme radi aj s vareným vajíčkom alebo volským kukadlom :-)
babina49
rea1,tá paparika je tam len pre chuť,inak sa vyhadzuje. To som sa naučila u svokry a dávala to do všetkých kyslých polievok a prívarkov.A dá to naozaj inú chuť.Nedávno som sa stretla s tým,že dať do masovej polievky kúsok bobkového listu.Nevedela som sa na to odhodlať,lebo mi to nesedelo,ale vyskúšala som pred dokončením pridať kúsok a naozaj to dalo dobrú chuť.Ale to je len o chuti...každý máme asi tú svoju. :-))
hubata
Veru klasika, ktorá vždy poteší: či už s volským okom, klobáskou, uduseným hovädzím mäskom z polievky alebo ako to moje deti volali s "mäsovou buchtou" čo v preklade je ..... fašírka.
Aj zemiaková omajda sa dá rôzne ozvláštniť: s nakrájanou kyslou uhorkou, opraženou cibuľkou, pridať pár hríbikov, niekto pridá aj pokrájané vajíčka na tvrdo.
Nuž - iný kraj iný mrav platí aj pri tomto chutnej klasike.
evanaaa
Už dávno som nerobila zemiakovú omáčku - klasickú, nie takú akú som sem dala. Aleak dám kôpor, tak úplne na konci, pred vypnutím. Asi ju spravím, ale najradšej máme s mäskom na šťave, tak nám robievala mama, žiadne údeniny a volské oká, aspoň aby tam bolo trochu šťavy.
jarunka
Oblubene jedlo mojho muza, uz davnejsie som to nevarila, tak ho potesim.
tykadielko
supríková klasika ....ako deculko som sa toho napapkala :-)....teraz si to síce tiež uvaríme,ale pomenej....ale úžasná papka :-)
jan1950
Privarky su moje oblubene jedla....a tento urcite vyskusam...
ginna
Dakujem za recept,dnes to pripravim na obed!mnam,,,,
nastenkaa
dobrý recept,vždy tu nájdem nejakú inšpiráciu,zajtra to uvarím,už sa teším,