Zemiakový prívarok s fašírkou fotorecept

babina49 - fotkababina49, 2. apríla 2012
Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)
Foto: babina49

Tento recept je bežná klasika,ale moj vnuk je už tak nažhavený prispievaním receptov,že sme ho nafotili a pridali. Možno niekto aspoň dostane inšpiráciu na rýchly a chutný obedík.

Suroviny

Na fašírku:
cca 500 g
2 ks
 pretlačený
Na prívarok:
 strúčik celého
 kúsok -pre chuť
 čerstvý,alebo steriliz.
 na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mleté mäso osolíme,okoreníme,pridáme pretlačený cesnak,rozšľahané vajíčka a ja dávam štipku majoránu-tak mi to chutí a formujeme gulky,ktoré obalíme v strúhanke

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    vypražame na oleji,alebo masti

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    medzitým,ako sa pražia fašírky,dáme variť očistené zemiaky,osolíme ich,pridáme bobkový list,strúčik cesnaku,a kúsok zelenej papriky - pre chuť

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    za chvíľu sú uvarené,pridáme trošku sterilizovaného kopru,zahustíme ich kyslou smotanou zmiešanou s múkou cca 2 PL

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    a necháme zovrieť a je hotovo...

    Zemiakový prívarok s fašírkou (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
rea1,tá paparika je tam len pre chuť,inak sa vyhadzuje. To som sa naučila u svokry a dávala to do všetkých kyslých polievok a prívarkov.A dá to naozaj inú chuť.Nedávno som sa stretla s tým,že dať do masovej polievky kúsok bobkového listu.Nevedela som sa na to odhodlať,lebo mi to nesedelo,ale vyskúšala som pred dokončením pridať kúsok a naozaj to dalo dobrú chuť.Ale to je len o chuti...každý máme asi tú svoju. :-))
Veru klasika, ktorá vždy poteší: či už s volským okom, klobáskou, uduseným hovädzím mäskom z polievky alebo ako to moje deti volali s "mäsovou buchtou" čo v preklade je ..... fašírka.
Aj zemiaková omajda sa dá rôzne ozvláštniť: s nakrájanou kyslou uhorkou, opraženou cibuľkou, pridať pár hríbikov, niekto pridá aj pokrájané vajíčka na tvrdo.
Nuž - iný kraj iný mrav platí aj pri tomto chutnej klasike.
Už dávno som nerobila zemiakovú omáčku - klasickú, nie takú akú som sem dala. Aleak dám kôpor, tak úplne na konci, pred vypnutím. Asi ju spravím, ale najradšej máme s mäskom na šťave, tak nám robievala mama, žiadne údeniny a volské oká, aspoň aby tam bolo trochu šťavy.

Pridaj komentár k receptu: