Foto: babina49
Tento recept je bežná klasika,ale moj vnuk je už tak nažhavený prispievaním receptov,že sme ho nafotili a pridali. Možno niekto aspoň dostane inšpiráciu na Zobraziť celý popisTento recept je bežná klasika,ale moj vnuk je už tak nažhavený prispievaním receptov,že sme ho nafotili a pridali. Možno niekto aspoň dostane inšpiráciu na rýchly a chutný obedík.
Suroviny
Na fašírku: | |
cca 500 g |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
pretlačený |
|
|
|
Na prívarok: | |
|
|
|
|
|
|
strúčik celého |
|
kúsok -pre chuť |
|
čerstvý,alebo steriliz. |
|
na zahustenie |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
mleté mäso osolíme,okoreníme,pridáme pretlačený cesnak,rozšľahané vajíčka a ja dávam štipku majoránu-tak mi to chutí a formujeme gulky,ktoré obalíme v strúhanke
-
2
vypražame na oleji,alebo masti
-
3
medzitým,ako sa pražia fašírky,dáme variť očistené zemiaky,osolíme ich,pridáme bobkový list,strúčik cesnaku,a kúsok zelenej papriky - pre chuť
-
4
za chvíľu sú uvarené,pridáme trošku sterilizovaného kopru,zahustíme ich kyslou smotanou zmiešanou s múkou cca 2 PL
-
5
a necháme zovrieť a je hotovo...
Aj zemiaková omajda sa dá rôzne ozvláštniť: s nakrájanou kyslou uhorkou, opraženou cibuľkou, pridať pár hríbikov, niekto pridá aj pokrájané vajíčka na tvrdo.
Nuž - iný kraj iný mrav platí aj pri tomto chutnej klasike.