Foto: jokin
Už dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne Zobraziť celý popisUž dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne tu sa jedná o údené mäso ktoré my ochutí polievku a urobím z neho aj hlavný chod. Tieto recepty mám ešte od mojej mamy iba som ich trochu upravil.
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr si dáme variť údené mäso do vody. Kým sa uvarí tak zbavíme strúčky kostrnkov a pokrájame ich na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a tiež pokrájame na menšie kocky. Smotanu si rozrobíme s múkou a trochou vody na redšiu kašičku.
-
2
Keď máme mäso uvarené tak ho vyberieme a odložíme na druhý chod. Do vody dáme variť fazuľkové stúčky. Keď už sú skoro mäké tak k ním pridáme zemiaky. Do polievky pridáme soľ, korenie a bobkový list.
-
3
Keď už sú uvarené zemiaky pridáme rozrobenú smotanu a ešte krátko povaríme. Kôpor dávam až na tanieri, nakoľko ho všetci nemajú radi.
Dala by som si takejto polievočky, omáčky alebo len tak so strúhankou aj 3 x po sebe.