Strúčiková polievka

jokin - fotkajokin, 25. júna 2012
Strúčiková polievka
Foto: jokin

Už dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne tu sa jedná o údené mäso ktoré my ochutí polievku a urobím z neho aj hlavný chod. Tieto recepty mám ešte od mojej mamy iba som ich trochu upravil.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

500-600 g
300 g
300 g
3 PL
2 PL
1 KL
1/2 KL
1 KL
1-2 PL
1.5 l
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme variť údené mäso do vody. Kým sa uvarí tak zbavíme strúčky kostrnkov a pokrájame ich na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a tiež pokrájame na menšie kocky. Smotanu si rozrobíme s múkou a trochou vody na redšiu kašičku.

    Strúčiková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme mäso uvarené tak ho vyberieme a odložíme na druhý chod. Do vody dáme variť fazuľkové stúčky. Keď už sú skoro mäké tak k ním pridáme zemiaky. Do polievky pridáme soľ, korenie a bobkový list.

    Strúčiková polievka - obrázok 2
  3. 3

    Keď už sú uvarené zemiaky pridáme rozrobenú smotanu a ešte krátko povaríme. Kôpor dávam až na tanieri, nakoľko ho všetci nemajú radi.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
dnes som mala takú polievočku na obed a manželovi som robila zo strúčikov prívarok s perkeltom len tak sa mu za ušami hrče robili od dobroty .....už mám prvú fazuľku v záhrade tak si pochutnávame každý po svojom....
Polievka je ulozena v KK. Tieto recepty ma vratili do cias davno minulych, ked mamka varila ako sa dnes hovori - racionalne a velmi zdravo.

Pridaj komentár k receptu: