KVASÁKY MŇAMÓOOOZNE

romafo - bez fotkyromafo, 3. júna 2012

Suroviny

3 PL
1 dcl
2 ks




Postup

  1. 1

    Na dno 4 litrového pohára dáme na štvrťky nakrájanú cibuľu a ukladáme uhorky ktoré po dľžke narežeme,asi po druhej vrstve dáme kôpor,papriku alebo aj feferonku keď chcete pikantoš myslím tým normálnu čerstvú nie mletú,môžte aj tú rozrezať na polovicu lepšie sa uvoľní chuť.Ďalej pokračujeme uhorkami až na povrch dáme soľ,ocot a dolejeme do plna vodou na vrch dáme konček z chlebíka a skončíme hroznovím listom,ktorý to všetko vlastne zavrie.Celý pohár zatvoríme viečkom,ak nemáme stačí aj malý tanierik a dáme na balkón KVASIŤ!!! Nedávajte na priame slnko lebo uhorky nebudú mať peknú zelenú farbu.Hotové by mali byť tak za 5 dní,záleží aj od počasia treba okoštovať ak nie sú dobre vrátime koštovku naspäť a ešte čakáme. Moja rada: keď sú hotové uhorky dám do dózy vodu z nich precedím sez sitko zalejem ich v dóze a skladujem v chladničke aj do vianoc.Tento rok sme posledné jedli vo februári a boli stále super CHRUMKAVÉ,žiadne blato mňam-mňam.

Diskusia k receptu

waocipa
také to uhorky robím ale nie dávam ocot ja dávam ešte kúsok chrenu-ale skúsim podla teba ako budu uhorky...
medovnicek
ak sa dostanem po uhorky, určite vyskúšam, ja zasa nakladám uhorky do súdka - na dno dáš viničné listy, chren, kôpor, feferónky, cesnak, na to vrstva uhoriek a pokračuješ až po vrch súdka končíš vrstvou viničných listov..., potom to celé zaleješ uvareným Dekom a tri týždne nesmieš súdok otvárať, potom už môžeš konzumovať, keď si dáš pozor a nezakalíš nálev, uhorky vydržia aj rok - sú to také kvasáky-nekvasáky, nejde do nich ani cukor, ani ocotl- sú vynikajúce, keď som ich prvý krát priniesla do práce na opekačku, tak kolegyne sa ich nevedeli dojesť
olinka12
Presne varešky ide sezóna uhoriek aj ja zbožňujem kvašáky až keď sa najeme kvašákov až potom sa začnú zavárať. Dávam aj ten hroznový list ale pod chlebík aby sa dobre vybral z pohára keď ho už tam netreba a dávam dva tri strúčiky cesnaku tento rok vyskúšam aj tvoje romafo ukladám do mojej KK
agora
nezvyknem robievať, ale tiež som počula, že ocot v žiadnom prípade...
evanaaa
Ani mne sa nezdá ocot do kvasákov, preto sa dáva ten chlieb, aby podporil to kvasenie, vždy som mala dojem, že ocot ho brzdí.
daniela142
Ten hroznový list je tam nevyhnutný? U nás na horniakoch hrozno nemáme...
nadia56
ja do kvasakov davam len vodu, ziadny ocot, na liter vody 3 deka soli a korku z chleba, obcas kopor, hroznovy list netreba, obcas hodim palivu papricku, recept mam od babicky a vzdy su vyborne, podobne zakladam aj na zimu, do tych zimnych nedavam chlieb:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia