Foto: miskamm
Toto je jedno z oblúbených jedál mojej rodiny kde som ako Au-Pair zacínala... ale uz som tým ocarila vela labuznikov :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 ks velke |
|
1 ks |
|
200 ml (sour cream alebo creme fraiche) |
|
2 kocky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1-2 PL alebo masť |
|
Postup
-
1
Paradajky nakrojíme na kríž z obidvoch strán a zalejeme vriacou vodou na 5 minút a odstránime šupku. Uhorku ošúpeme a prekrojíme pozdlž. Nakrájame na trojuholníky. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
-
2
Na masti alebo oleji opražíme mäsové guľky (kto chce ale moze byt aj bez mäsa). Mäso vyberieme a necháme na teplom mieste. (Mäsové gulky robim z 0,5 kg mäsa, 1 cibule, 1 vajícko, 1 PL hocice, 2-3 PL struhanky, sol, korenie, petrzlenovu vnat a obalim v muke).
-
3
Vo výpeku opražíme uhorku (2-3 minúty). Posypeme sušeným hovädzím vývarom a podusíme približne 2-3 minúty.
-
4
Pridáme nakrájanú papriku a podusíme ešte 2-3 minúty. Pridáme na veľké kocky nakrájané paradajky a podusíme ďalšie 3 minúty. Pridáme kečup a povaríme 3 minúty.
-
5
Nakoniec pridáme kyslú smotanu a kôpor. Povaríme ďalších 5 minút. Kto má rád mäso pridá teda mäsové guľky a nechá prevrieť.
-
6
Dochutíme mletým korením a soľou. Podávame s ryžou
Diskusia k receptu