Pečený fenikel so zemiakmi

irenaw - fotkairenaw, 20. januára 2012
Pečený fenikel so zemiakmi
Foto: irenaw

Jednoduché na prípravu, ľahké na trávenie, príloha alebo samostatné jedlo.

2-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
1 ks
3-4 strúčiky
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu. Vodu osolíme. Fenikel očistíme od nepekných častí. Vyberám menší a svetlejší, má jemnejšiu chuť aj štruktúru. Umyjeme, vyrežeme hlúbik, nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Keď voda zovrie vsypeme fenikel a povaríme 5 minút. Scedíme a necháme osušiť. Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame na 5 mm plátky. Cesnak ošúpeme a necháme vcelku. Očistenú papriku (odporúčam štipľavú, môže byť aj čili) nakrájame na drobno. Zapekaciu formu pofŕkame olejom, uložíme vrstvu zemiakov, všetok fenikel, papriku, cesnak, navrch zvyšné zemiaky. Každú vrstvu osolíme, dáme korenie a posekaný kôpor. Na záver pofŕkame olejom a pečieme na 220°C cca 25 minút do chrumkava. My sme to jedli s jogurtom na večeru. Môže sa podávať aj ako príloha k mäsu. Fenikel má veľa draslíka, vitamín C a vlákninu. A málo kalórií, takže je vhodný aj pri diéte.

  2. 2

    Alebo takto - se zemiakmi, hokaidom a syrom, mňam.

    Pečený fenikel so zemiakmi - obrázok 2

Diskusia k receptu

evusik
tvoj recept sa mi páči, kúpim fenikel a už aj idem na to!
frezia68
Mňa na to nakopla @Tizian1cat ,ktorá tu mala skvelý recept a odvtedy občas fenikel robím,aj Tvoj sa mi páči :-)
marianne69
Ja mam fenikel kupeny,ale len jednu bulvu a to bude malo,takze dokupim.Tieto zeleninove mnamky su uzasne.Dalsi vyborny recept od teba:-)
irenaw
@evusik dúfam, že si pochutíš :) @Tiziancat tiež som to skúsila ako experiment a manžel pozeral dosť nedôverčivo. nakoniec sa za večerou zaprášilo a odvtedy si robievame :) @marianne69 najlepšie je, že muž si to dá ako prílohu a my môžeme len tak a všetci sme spokojní. ďakujem za pochvalu :) @dorisa naozaj je, ani som nemyslela, že je mladý fenikel taký chutný.
helca103
fenikel je mňamka to môžem vždy , prvý krát som ho jedla čerstvý v šaláte a od vtedy na každý spôsob ..... takže ukladám
jarunka
Fenikel mam rada v zime zapekany ale davam prednost surovemu v lete vo forme salatu. Tento toj vyzera chutne.
zirafninka1
a zas.... kto ma teraz o hlade vydrzat do rana? z pozerania na take dobroty mi skvrka v brusku :)
sneica
rada by som ochutnala...vyzera super...:)
irenaw
áno @jarunka v šalátoch je výborný, teraz zas poteší niečo teplé :). @zirafninka1 :))) to sa mi tiež stáva. ďakujem za všetky komentáre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia