Foto: enerrgizer
...so zemiakovým prívarkom podľa tohto perfektného receptu , pridal som len čerstvý kôpor...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 ks menší |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prívarok: | |
1 kg |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
...na masti som orestoval nakrájanú cibuľu, dochutil som sladkou mletou paprikou a čerstvo mletým korením. Pridal som nakrájané zemiaky, cesnak, soľ, bobkový list a nechal som to všetko spolu na plyne pokiaľ sa to neuvarilo...
-
2
...pomleté mäsko som dochutil soľou a korením, pridal som surový nakrájaný karfiol (asi 1:1 objemovo k mäsu) vajíčko, strúhanku, nakrájanú cibuľu a cesnak. všetko som spolu dobre premiešal a nechal chvíľku odpočinúť v chlade...
-
3
...potom som zo zmesi vytvaroval fašírky, obalil som ich v strúhanke a dal do rúry na 180°C asi na hodinku, prípadne 60minút :) ...
-
4
...fašírky sa pečú, prívarok sa varí a ja som v chladničke našiel pekné malé šampiňóny, tak som ich na oleji orestoval s čiernym korením a soľou. Nechal som ich na panvici prskať asi 10 minút...
-
5
... v mlieku som rozhabarkoval hladkú múku a zahustil som prívarok, dochutil som ho cukrom, octom a soľou. Koštovka dopadla dobre, tak som odstavil a pridal nakrájaný čerstvý kôpor...
-
6
... a máme hotovo, dobrú chuť :)
kôpor,so sušeným to nie je ono...
@afataga , ja kopor milujem, len ho nigdy nedopestujem, llebo mi ho skor spasu slimaci a tie male musky - msice. Vzdy musim kupovat.