Studený boršč / Šaltibarščiai fotorecept

rusaliena - fotkarusaliena, 4. mája 2012
Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept)
Foto: rusaliena

Tradičná litovská studená polievka. Nepoznám nič lepšie do sparných letných dní.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
1
3
3
0,5 l
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si repu (zaváranú, alebo varenú) na tenké pásiky, uhorku na malé kocky, cibuľku na kolieska. Poriadne zasypeme kôprom (naozaj ním netreba šetriť).

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme tri vajíčka, nakrájame na malé kocky a pridáme k zelenine.

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme kefírom (vznike úžasná ružová farba) a pridáme približne 3 dcl vody. Ak je polievka veľmi hustá, pridávame vodu, naopak, ak je riedka, dáme viac kefíru. Pridáme pol kelímka smotany, poriadne osolíme a necháme v chladničke pár hodín odležať.

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so smotanou a pečenými zemiakmi (hladoš si, samozrejme, musel upiecť aj klobásku:D).

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyborna polievocka...osviezujuca...ako vysita do tychto horucav :)
ííha, zeleninový boršč? Ech, uložím do KK aj keď nemám záhradu, určite raz bude a potom si takúto krásu navarím. Vďaka za recept