Foto: zuzita
V tomto čase máme z našej záhradky prebytok zeleného šalátu. Aby sme ho spotrebovali, inšpirovali sme sa tradičným receptom starej mamy z Liptova.
Postup
-
1
Dáme variť nakrájané zemiaky s nakrájanou cibuľou, osolíme. Zvlášť varíme šalát, ktorý postál nasolený asi 2 hodiny a vyžmýkali sme predtým z neho šťavu.
- 2
Po uvarení zemiaky a šalát zlejeme spolu do hrnca a doplníme vodou asi na objem 3 litre. Zo slaninky, cibule a múky urobíme zásmažku a vlejeme do hrnca. Zahustíme mliekom s hladkou múkou, pridáme korenie a nasekaný kôpor a povaríme. Po odstavení dochutíme octom alebo citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu