Foto: babkamt
V záhrade už máme pekný kôpor. Tak som sa rozhodla , že spravím kôprovú omáčku. K omáčke je vhodné podávať aj varené hovädzie mäso Zobraziť celý popisV záhrade už máme pekný kôpor. Tak som sa rozhodla , že spravím kôprovú omáčku. K omáčke je vhodné podávať aj varené hovädzie mäso z polievky .
Postup
-
1
Kôpor umyjem a nakrájam.
-
2
Z masla a 2 kopcovitých polievkových lyžíc hladkej múky spravím bledú zásmažku. Mlieko rozmiešam s kyslou smotanou a zalejem ňou zásmažku. Povarím za stáleho miešania , aby sa mi netvorili hrudky.Osolím omáčku , okorením bielym mletým korením a troškou cukru. Omáčku varím asi 10 minút . Nakoniec pridám ocot a nakrájaný kôpor. Po pridaní kôpru už omáčku nevarím.Aby sa mi netvorila na omáčke kožka , pridám na vrch pár tenkých plátkov masla.Manžel chcel k omáčke varené vajíčka.
-
3
Na knedľu som nakrájala staršie pečivo na malé kocky. Z mlieka , múky , oleja , soli a vajec som vymiešala cesto. Vložila som do neho nakrájané pečivo. Nechala som ho 20 minút odpočinúť. Cesto som rozdelila do dvoch mikroténových vreciek , vyformovala som knedľu. Vrecká som zviazala.
-
4
Varila som ich 20 minút vo vode.
@anicka245 ďakujem za pochvalu receptu .Teším sa s tebou , že sa ti knedle vydarili .
@mijaita tiež ju robím z kyslej smotany.
varecha.pravda.sk/recepty/netradicna-kombinacia-fotorecep...
k Tvojej knedle, Tvoja koprovka. Ved ako inak :-)
Vyborna, lebo ocot mam este z SK (to je pre mna vzacnost)
Fotka nie je z najkrajsich, ale ako dakujem, si myslim staci ;-)