Sumec na špenáte

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 3. apríla 2012
Sumec na špenáte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g filety
150 g
1 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Očisteného sumca nakrájame na filety. Zľahka dochutíme. Na panvici speníme maslo, pridáme špenátové listy, orestujeme a dochutíme. Pridáme vajíčko a dobre premiešame.

  2. 2

    Ochuteného sumca opečieme na olivovom oleji po oboch stranách a vložíme na 10 minút do rozpálenej rúry. Pridáme bylinkové maslo a čerstvý kôpor. Nakoniec pokvapkáme citrónovou limetkou.

Diskusia k receptu

marienka44
Co sa mysli pod pojmom "Ochutit"? Aj spenat, aj sumec je ochuteny, len nie je napisane, cim. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia