Foto: michal1977
Nielen pre toho, kto má rád dubáky...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tento dubákový krém vždy doma používame mrazené dubáky, ktoré si poctivo nazbieram v okolí Čierneho Balogu (vďaka spolupráci s Wandou a Mirom :) ) a časť z nich si zmrazíme hneď pri čistení aby bolo aj na takéto jedlo. Je to lepšie ako so sušenými hríbami.
-
2
Na začiatok na masti alebo oleji speníme cibuľu a pridáme dubáky. Podlejeme vodou a necháme cca 15 minút variť. Vody dávame primerane, pretože ju ešte budeme ďalej pridávať.
-
3
Po 15 minútach odoberieme jednu tretinu dubákov na tanier a do hrnca dáme zemiaky nakrájané na kocky, soľ a biele korenie podľa chuti. Pridáme vodu (ja horúcu z konvice) a dáme variť cca 30 minút pokiaľ sa zemiaky uvaria.
-
4
Keď sú zemiaky uvarené, celú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sladkú smotanu a necháme chvíľku prevariť. Pokiaľ by sa vám zdala polievka príliš hustá, môžete pridať vodu, ale má byť hustejšia vďaka rozmixovaným zemiakom.
-
5
Do rozmixovanej polievky vložíme odložené hríby a len chvíľu prevaríme. Nakoniec pridáme kôpor a podľa potreby dosolíme.
-
6
A tu máme konečnú podobu. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu