Losos pečený s paradajkami a špargľou

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012
2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g , vydrhnuté
2 PL
4 výhonky , zbavená drevnatých koncov a prekrojená
2 väčšie vetvičky
1 PL
 filety , každý o hmotnosti 150 g
  (dá sa nahradiť mletým čiernym korením zmiešaným s čerstvou alebo sušenou najemno nastrúhanou citrónovou kôrou)
1 hrsť čerstvý , nasekaný
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie rozkrojte) a premiešajte s lyžicou olivového oleja. Pečte 20-30 minút, kým začnú hnednúť. Vmiešajte špargľu a pekáč na 15 minút vráťte do rúry. Paradajky rozdelte, ale nechajte ich na vetvičkách. Naskladajte ich do pekáča a pokvapkajte balzamikovým octom.

  2. 2

    Medzi zeleninu a zemiaky dajte lososa, posypte ho citrónovým korením a kôprom, osoľte a pokvapkajte ostávajúcim olejom. pečte ešte 10-15 minút, aby sa ryba prepiekla. Podávajte posypané listami bazalky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia