2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g , vydrhnuté |
|
2 PL |
|
4 výhonky , zbavená drevnatých koncov a prekrojená |
|
2 väčšie vetvičky |
|
1 PL |
|
filety , každý o hmotnosti 150 g |
|
|
|
(dá sa nahradiť mletým čiernym korením zmiešaným s čerstvou alebo sušenou najemno nastrúhanou citrónovou kôrou) |
|
1 hrsť čerstvý , nasekaný |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie rozkrojte) a premiešajte s lyžicou olivového oleja. Pečte 20-30 minút, kým začnú hnednúť. Vmiešajte špargľu a pekáč na 15 minút vráťte do rúry. Paradajky rozdelte, ale nechajte ich na vetvičkách. Naskladajte ich do pekáča a pokvapkajte balzamikovým octom.
- 2
Medzi zeleninu a zemiaky dajte lososa, posypte ho citrónovým korením a kôprom, osoľte a pokvapkajte ostávajúcim olejom. pečte ešte 10-15 minút, aby sa ryba prepiekla. Podávajte posypané listami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu