Foto: tinca
Keďže som sa dala na zdravšiu stravu inšpirovala som sa v nedeľu v TV relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde robili takto zubáča. Ja som Zobraziť celý popisKeďže som sa dala na zdravšiu stravu inšpirovala som sa v nedeľu v TV relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde robili takto zubáča. Ja som ho vymenila za lososa a mierne upravila. Bol úžasný, už ani inak robiť nebudem. V pare si zachoval všetky cenné chute.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Filet lososa osolíme morskou soľou a okoreníme korením 4-farby. Koreňovú zeleninu nakrájame na jemno /julien/, mierne osolíme a nakoniec zmiešame dokopy.
-
2
Vezmeme si veľký kus alobalu, ktorý prehneme napoly a vytrieme maslom. Najprv dáme premiešanú zmes koreňovej zeleniny, na to pár plátkov masla, potom filet z lososa znovu pár plátkov masla, dve pol-kolieska limetky /citrón/a kôpor. Kto nemá rád nemusí byť. Potom to polejeme 0,5 dcl rybieho vývaru alebo zeleninového. Ja som použila zeleninový z kocky. Vývar je potrebný na vytvorenie pary. Všetko fest zabalíme,aby nám nevytiekla šťavička, ktorá sa vytvorí. RADA NAVYŠE: V TV-relácii zeleninu opekali na oleji - NETREBA, ona si pustí šťavu a je to zdravšie bez restovania.
-
3
Rozohrejeme si na platni panvicu, keď je horúca, položíme na ňu pripravený balíček. Po chvíli sa vďaka vývaru začne tvoriť para, čiže balíček sa riadne nafúkne. Paríme 15-20 minút. Potom ho otvoríme pomocou noža,aby nám para vyfučala. A takto to vyzerá po rozbalení. Ak robíme viac porcií môžeme robiť aj v parnom hrnci, ale pre jednu porciu sa mi ho nechcelo vyberať a robila som to originál ako v relácii.
-
4
Môžeme servírovať aj priamo v alobale, alebo klasicky. Nakoľko mi zostala mrkva, tak som to podávala s karotkovo-zemiakovým pyré. Ozdobíme limetkou a kôprom Lakota! Dobrú chuť želám! RADA: Týmto spôsobom môžeme urobiť akúkoľvek rybku.
shine.yahoo.com/cleaning/10-things-clean-dishwasher-225...