Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom

Katarína Skybová
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 16. apríla 2012
Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL
1/2 ks
100 ml
 nahrubo
 zmes
Ľadový šalát:
1 ks
4 ks väčšie
150 g
1/2 ks
1 pl, alebo kôpor




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky, pridáme jogurt, horčicu, brusnicový kompót, citrónovú šťavu, víno, zmes byliniek, nahrubo mleté korenie a soľ. Necháme aspoň 3 hodiny odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Mäso opečieme na oleji z každej strany asi 4 minúty a podávame s ľadovým šalátom so šampiňónmi.

  3. 3

    Ľadový šalát: Šalát natrháme, šampiňóny nakrájame na tenké plátky a paradajky na polovicu. Pridáme citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

cica2
perfektné...a aj foto je krásne :-)...hmm, ale surové šampiňóny, som ešte nejedla, to si netrúfam.....nespôsobia potom tráviace ťažkosti?...no, len sa pýtam...ale ja by som ich radšej popražila ;-)
agora
keď čistím šampiňóny, nikdy neodolám a vždy si pár kúskov odhryznem a nič sa nedialo...
zvoncek
tiež mám strach zo surových šampiňonov, skúsila y som tam dať kúsky neslaného syru.,
odkaz pre redakciu:
je veľkou škodou, že tabuľky nutr. hodnôt nie sú kompletné, pri rcp, ktoré sú určené na chudnutie je to ozaj chyba
lucylee
Tento recept je vynikajuci. Urcite odporucam kazdemu tu marinadu. Lepsiu som davno nejedla. A nebojte sa surovych sampinonov, su v salatiku velmi chutne. Hlavne aby boli cerstve a krasne biele a tvrde. A nech mi niekto povie, ze zdrave jedla nie su chutne. Su a este chutnejsie ako nezdrave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia