Foto: bogar
ospravedlňujem sa za esteticky nie veľmi vydarenú fotku ... no nedalo sa :) :) :) proste kalorická bomba ....
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
570 g |
|
2 ks (2-dňové) |
|
3 ks |
|
, soľ, červená paprika, bazalka, majoránka, grilovacie korenie |
|
1 dcl |
|
mäkké kúsok |
|
3 plátky |
|
1 ks väčšia |
|
1a 1/2 ks |
|
Placky: | |
350 g nastrúhané |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 ks menšia |
|
7 strúčikov |
|
1 PL |
|
, čierne korenie, |
|
šampiónová omáčka: | |
|
|
|
|
menšia |
|
, soľ, čierne korenie |
|
Postup
-
1
rožky som nakrájala na menšie kocky , pridala som jedno vajce surové okorenila som zmes a pridala som plátky syru...premiešala som to a pridala som mlieko na rozriedenie rozmixovala som to ponorným mixérom do hladka a vznikla taká tuhšia hmota ... zmes som dala odpočívať do chladničky ...
-
3
asi po pol hod som pridala do zmesi paradajku na drobno a 2vajcia na tvrdo .... dodala som majoránku premiešala som to a ochutnala či je dosť slaná ...
-
4
umyla , očistila a usušila som si mäsko , vyklepala som ho a poukladala na alobal potretý maslom a posypaný grilovacím korením ....
-
5
na vrch som potrela plnku ale moja bola riedka vďaka paradajke takže odporúčam dať ešte jeden rohlík ja som zabudla ale nevadilo to ... do stredu som uložila kyslé uhorky a zrolovala som to....
-
6
takúto "salónku" som uložila na pekáč do ktorého som prilievala vodu počas celého pečenia....
-
7
a takto vyzerá hotová upečená roláda ... :) mäsko pustí aj vlastnú šťavu ale je jej málo ... čas v rúre cca : 40 min.
-
8
počas pečenia rolády som si pripravila cesto na placky , vymixovala som zemiaky, cibuľu , pridala som pretlačený cesnak , korenia, vajíčka a múku podľa vodnatosti zemiakov a vymiešala som na polotuhé cesto ...
-
9
na oleji som si opiekla placku z každej strany :) ...........
-
10
po upečení placiek som si v tej istej panvici upiekla plátky slaniny .... Čas dokopy : cca 35-40min
-
11
len ako prílohu .... chrumkavá slaninka....
-
12
vzala som si 2 lyžice výpeku ktorý mi ostal po plackách a slanine , pridala som cibuľu menšiu a orestovala som ju ... pridala som nakrájané šampióny chvíľku opražila...a
-
13
podliala som ich vodou prikryla a dusila som ich asi 15 min . treba ale dávať pozor aby voda nevyvrela, osolila som ich okorenila a dusila ďalej....
-
14
na záver som ku mäkkým hubám pridala smotanu nechala ju prevrieť dosolila a okorenila kôprom ... povarila som ich asi 10min ešte... ak omáčka sama nezhustne stačí trošku poprášiť múkou.... čas dokopy : 25min
-
15
ospravedlňujem sa za neupravené servírovanie ale hlad bol silnejší... :) možno keď budem robiť ďalšiu porciu tak pridám krajšiu.... :) Dobrú chuť ....
Diskusia k receptu