Foto: tinca
Chutná varianta placiek.
10 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvasenú kapustu si premyjeme, vyžmýkame, pokrájame nadrobno a dáme do misky. Pridáme postrúhané zemiaky, pretlačený cesnak, na drobno pokrájanú cibuľu, rozšľahané vajíčko, múku a všetky uvedené koreniny. Dochutíme dľa vlastnej chuti. Môj TYP: môžeme pridať aj vyškvarenú slaninku, ktorú podusíme s cibuľkou a po vychladnutí pridáme k zmesi. Ja slaninu nemôžem, takže placky boli bez nej.
- 2
Lyžicou formujeme malé,hrubšie placky a vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Ja som ich pražila v panvici na dolky, aby mali peknú formu.
- 3
Podávame s kyslou smotanou, dozdobíme kôprom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu