Klobása údená pálivá

Recepty, kde je klobása údená pálivá

prazdny

Francúzske zemiaky

Hlavné jedlá

Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu...

prazdny

Slaný veniec z lístkového cesta

Slané chuťovky

Slaný koláč z lístkového cesta v tvare venca plnený samými dobrotami, to je pastva pre oči...

prazdny

Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou

Hlavné jedlá

Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute...

prazdny

Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou

Bravčové mäso

Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...

prazdny

Zapekané rožky s Nivou a klobáskou

Večera

Tento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre...

prazdny

Dusené králičie stehná s klobásou

Hlavné jedlá

Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.

prazdny

Polievka z čiernookej fazule

Bravčové mäso

Existuje viac ako 600 kultivarov fazule....

prazdny

Kurací koláč

Kuracie mäso

Tento koláč je vhodný pre návštevy, je chutný za studena aj za tepla.

prazdny

Morčacie drobky s orzom podľa seniora

Hlavné jedlá

Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

prazdny

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami

Hlavné jedlá

Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

prazdny

Zemiaková polievka s hubami z Barčianskej

Večera

Domáca podľa vyše polstoročného receptu. Polievky ma sprevádzali od detstva po celý život....

prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Kapustová polievka so scirankou k MDŽ

Večera

Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....

prazdny

Francúzske zemiaky Denisa Myšáka

Hlavné jedlá

Ak chcete vedieť ako sa stravuje šampión Denis Myšák, olympijský medailista z roku 2016 a majster...

prazdny

Živánska s kaprom

Hlavné jedlá

Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

prazdny

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Bravčové mäso

Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s...

prazdny

Cestoviny linguine zapečené so slivkovým lekvárom

Cestoviny

Veľarazy si v obchode musím „lámať“ hlavu nad prikázaniami, čo mi bolo nariadené nakúpiť. Ale...

prazdny

Pečená paprika

Hlavné jedlá

Jednoduché jedlo, ktoré môže byť ako hlavné alebo ako príloha. Ja som ho dnes robila ako...

prazdny

Hrachová polievka v kotlíku

Bravčové mäso

Nielen chlebom je človek živý, ale aj hrachová uvarená v kotlíku nám život zachová. Žiadne mlieko, žiadne syry, no kolená uvarené v nej nám dajú sily....

prazdny

Fazuľová polievka Jókai

Večera

Milujem polievky a toto je jedna z nich.

prazdny

Polievka z kyslej kapusty

Večera

Každý má ten svoj overený recept. A toto je ten môj.

prazdny

Fazuľovica s údeným mäsom

Hovädzie mäso

Fazuľu vopred na noc namočíme do vody. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme dozlatista na masti, odstavíme...

prazdny

Krompak v kapuste

Bravčové mäso

Tento raz sme v pri nakrúcaní relácie TV Varecha Slovenské dobroty mali možnosť ochutnať špecialitu, ktorej...

prazdny

Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou

Bravčové mäso

Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.

prazdny

Mäsové guľky v kyslej kapuste celkom inak

Hovädzie mäso

Nemáte práve kapustné listy na plnenie a máte práve chuť na plnenú kapustu. Mäsové guľky jednoducho...

prazdny

Stamppot - národné jedlo Holandska

Národné jedlá EÚ

Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

prazdny

Vianočná kapustnica

Bravčové mäso

Vianočná kapustnica tak, ako ju máme radi doma my.

prazdny

Žinčicová polievka

Bravčové mäso

Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je...

prazdny

Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi

Bravčové mäso

Zima, zabíjačka a sudová kapusta patria k sebe.

prazdny

Plnené kapustové listy

Hovädzie mäso

Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...

prazdny

Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami

Hlavné jedlá

Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.

prazdny

Kubo - fazuľová polievka s hubami

Večera

Pod týmto menom si pamätám z mladosti polievku, ktorú varievala mamka. Neviem, či si...

prazdny

Jednoduché francúzske zemiaky po našom

Hlavné jedlá

Vaše domácnosti, s úctou myslím na všetky patriace veľaváženej obci Varecha. sk, určite vládnu aj...

prazdny

Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami

Hovädzie mäso

Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s...