Zapekané rožky s Nivou a klobáskou fotorecept
Foto: kimlo
Tento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre návštevu, na raňajky, na večeru... alebo len tak k Zobraziť celý popisTento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre návštevu, na raňajky, na večeru... alebo len tak k vínku a pivu.
Postup
-
1
Rožky pozdĺžne rozrežeme na polovice. Každú polovicu potrieme maslom, naukladáme kúsky Nivy a navrch kolieska klobásky.
-
2
Všetko položíme na vhodný plech alebo pekáč a vložíme do rúry pod gril. Zapečieme do chrumkava, pokiaľ sa nezačne syr topiť. Kto nemá gril, môže použiť aj vrchný ohrev.
-
3
Na záver môžeme posypať postrúhaným syrom ale nemusí byť. Ja som mal kúsok údeného syra, tak som ho použil.
-
4
Je to veľmi dobrá pochúťka k vínu alebo pivu. Robievam to už dlhé roky a takýto recept som tu nenašiel, tak sa s ním s Vami podelím.
Vďaka za reakciu, je to už starší recept, ale vždy použiteľný. 🙂
Výborné k vínu alebo pivu 😋
Tiež som si to ešte pofŕkal habanero omáčkou… 👍😋
Vďaka za odozvu, som rád že máš na toho jedlo dobré spomienky, tiež som ho prvý krát ochutnal asi pred 35 rokmi, odvtedy ho robievam keď príde návšteva alebo chuť. 😋
Verím že budú chutiť ako Tebe tak aj Mirovi. Že pozdravujem. 👍😉
Veru som uz na to aj zabudla.
Veru, je to taky univerzálny recept, keď som raz nemal Nivu, použil som hermelín, a bolo to tiež super! 👍😋
Ďakujem za uznanie, nieje to v dnešnej dobe žiadny moderný exotický gurmánsky klenot, ale vskutku jednoduchá chuťovka ktorú si každý obľúbi. 😋