Tento koláč je vhodný pre návštevy, je chutný za studena aj za tepla.
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
2 ks vykostené |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
10 plátkov |
|
5 ks |
|
3 PL mrazený |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezne. Jemne naklepeme a osolíme z oboch strán.
- 2
Prvú časť mäsa poukladáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na mäso ďalej vrstvíme plátky slaninky, kolieska klobásky, nastrúhaný syr a rozbijeme tri vajcia. Ochutíme čiernym korením, posypeme nasekanou pažítkou a špenátom. Vrstvy opakujeme až je forma plná.
- 3
Posledná vrstva je mäso, prípadne slaninka. Všetko zalejeme zvyšnými rozšľahanými vajíčkami a posypeme zvyškom syra.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme asi ešte 15 minút.
Tiež kuracie mäso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Pridávam navyše kyslú smotanu alebo jogurt ako zálievku.