Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kurací koláč

valina - fotkavalina, 15. januára 2022
Kurací koláč
Foto: valina

Tento koláč je vhodný pre návštevy, je chutný za studena aj za tepla.

12
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 200/180 °C

Suroviny

2 ks vykostené
2 ks
1 ks
100 g
10 plátkov
5 ks
3 PL mrazený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezne. Jemne naklepeme a osolíme z oboch strán.

  2. 2

    Prvú časť mäsa poukladáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na mäso ďalej vrstvíme plátky slaninky, kolieska klobásky, nastrúhaný syr a rozbijeme tri vajcia. Ochutíme čiernym korením, posypeme nasekanou pažítkou a špenátom. Vrstvy opakujeme až je forma plná.

  3. 3

    Posledná vrstva je mäso, prípadne slaninka. Všetko zalejeme zvyšnými rozšľahanými vajíčkami a posypeme zvyškom syra.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme asi ešte 15 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Obed, Slané chuťovky, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha