Polievka z kyslej kapusty

Foto: Saymona
Každý má ten svoj overený recept. A toto je ten môj.
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nasekaný cesnak a klobásu nakrájanú na kolieska. Chvíľku pražíme a pridáme mletú červenú papriku, rascu a premytú kyslú kapustu.
- 2
Keď je kapusta opražená, zalejeme ju vývarom z údeného mäsa (pripravila som si ho predtým). Pridáme mleté korenie, bobkový list a paradajkový pretlak podľa chuti (ja dávam 1 PL). Varíme na miernom ohni pokiaľ kapusta nezmäkne.
- 3
Pred koncom si osobitne v osolenej vode uvaríme očistené zemiaky nakrájane na kocky. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do polievky, keď bude kapusta uvarená. Dochutíme.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu