Kapustová polievka
Kapustová polievka

Polievka z kyslej kapusty

saymona - fotkasaymona, 22. mája 2020
Polievka z kyslej kapusty
Foto: Saymona

Každý má ten svoj overený recept. A toto je ten môj.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 ks
1 ks
podľa potreby
2-3 ks
1 PL (alebo podľa chuti)
2 ks




Postup

  1. 1

    Na masti opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nasekaný cesnak a klobásu nakrájanú na kolieska. Chvíľku pražíme a pridáme mletú červenú papriku, rascu a premytú kyslú kapustu.

  2. 2

    Keď je kapusta opražená, zalejeme ju vývarom z údeného mäsa (pripravila som si ho predtým). Pridáme mleté korenie, bobkový list a paradajkový pretlak podľa chuti (ja dávam 1 PL). Varíme na miernom ohni pokiaľ kapusta nezmäkne.

  3. 3

    Pred koncom si osobitne v osolenej vode uvaríme očistené zemiaky nakrájane na kocky. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do polievky, keď bude kapusta uvarená. Dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia