Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski fotorecept

foorick - bez fotkyfoorick, 9. novembra 2022
Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski (fotorecept)
Foto: foorick

Veľmi sýta poľská polievka.

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
150 g
150 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
4 ks
1 ks
3 ks
3 PL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na pásiky osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou paprikou a hladkou múkou. Riadne premiešame a dáme bokom.

    Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na masti stopíme slaninu z tuku a pridáme na kocky nakrájanú klobásu. Keď je všetko orestované, vyberieme slaninu a klobásu a v tuku sprudka opekáme mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ďalej.

    Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď cibuľa zmäkne, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a restujeme ďalej. Pretlačíme strúčiky cesnaku. Pridáme papriku nakrájanú na pásiky a vrátime späť opečenú klobásu a slaninu. Prihodíme bobkový list a nové korenie, zalejeme do výšky mäsa a pod pokrievkou za občasného miešania varíme približne hodinu.

    Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso máme mäkké a šťava sa nám zahustila. Pridáme na pásiky nakrájané kyslé uhorky a povaríme ešte 15 minút. Ochutnáme a ak je treba, dosolíme alebo dokoreníme. Ja mám rád pikant, takže spolu s bobkáčom som prihodil aj chilli papričku. Dobrú chuť.

    Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, neotřelý a plné chuti. Už to vidím, jak se pánové rojí okolo. Díky za rozšíření obzorů, inspiraci.
bugout
Vyzerá to veľmi zaujímavo, určite skôr či neskôr vyskúšam aj ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia