Poľská mäsová polievka - Forszmak lubelski fotorecept
Foto: foorick
Veľmi sýta poľská polievka.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na pásiky osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou paprikou a hladkou múkou. Riadne premiešame a dáme bokom.
-
2
V hrnci na masti stopíme slaninu z tuku a pridáme na kocky nakrájanú klobásu. Keď je všetko orestované, vyberieme slaninu a klobásu a v tuku sprudka opekáme mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ďalej.
-
3
Keď cibuľa zmäkne, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a restujeme ďalej. Pretlačíme strúčiky cesnaku. Pridáme papriku nakrájanú na pásiky a vrátime späť opečenú klobásu a slaninu. Prihodíme bobkový list a nové korenie, zalejeme do výšky mäsa a pod pokrievkou za občasného miešania varíme približne hodinu.
-
4
Mäso máme mäkké a šťava sa nám zahustila. Pridáme na pásiky nakrájané kyslé uhorky a povaríme ešte 15 minút. Ochutnáme a ak je treba, dosolíme alebo dokoreníme. Ja mám rád pikant, takže spolu s bobkáčom som prihodil aj chilli papričku. Dobrú chuť.
Mam v ulozenych, diky za vytazeni na svetlo z moji polevkove databaze! 💃🏻