Žinčicová polievka fotorecept
Foto: kvakac
Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som Zobraziť celý popisDostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som si upravil podľa seba.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (domáca) |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1,5 l |
|
4 strúčiky |
|
|
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 ks ( kto chce) |
|
varené na tvrdo ( podľa počtu stravníkov jedno pre každého) |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
1/2 KL |
|
1 hrsť pokrájaná |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zeleninu, zemiaky a cesnak očistíme. Vajce uvaríme na tvrdo.
-
2
Do hrnca dáme rozvariť vodu 1 liter s koreninami, bez papriky.
-
3
Zatiaľ si nakrájame zemiaky a zeler na drobno, mrkvu s petržlenom na kolieska. Cesnak posekáme na drobno.
-
4
Klobásy krájame na kolieska asi 3 - 4 mm hrubé.
-
5
Ako sa voda rozvarí zeleninu s klobásou vložíme do nej a pridáme mleté papriky. Necháme variť všetko do mäkká.
-
6
Ak je už všetko mäkké nalejeme žinčícu a necháme, len rozvariť. Ako sa to rozvarí pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, pripadne osolíme a odstavíme zo sporáku. Celé mi to trvalo 40 minút. Zelenina to zdržovala nechcela zmäknúť, koťuha. Všetko som si pripravoval počas varenia.
-
7
Necháme postať chvíľu a nakladáme, do každej porcie pridáme jedno varené vajce na polovicu rozrezané. A máme hotovo. Je veľmi dobrá mne to chutilo ako kyslá kapusta - bez kyslej kapusty.
Dá sa nahradiť aj domácim, alebo viac percentným cmarom. Treba aby bol dostatočné kyslý. Aj keď to už nebude tak dobré, ako zo žinčice ona ma totiž nezameniteľnú chuť. Žinčicu občas majú aj v Kauflande.