Žinčicová polievka
Žinčicová polievka

Žinčicová polievka fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 19. júla 2018
Žinčicová polievka (fotorecept)
Foto: kvakac

Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som si upravil podľa seba.

5 - 6
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (domáca)
3 ks
3 ks
3 ks
2 ks
150 g
1,5 l
4 strúčiky
1 PL
1 KL
1 KL
1 ks ( kto chce)
 varené na tvrdo ( podľa počtu stravníkov jedno pre každého)
2 ks
4 ks
1/2 KL
1 hrsť pokrájaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zeleninu, zemiaky a cesnak očistíme. Vajce uvaríme na tvrdo.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme rozvariť vodu 1 liter s koreninami, bez papriky.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si nakrájame zemiaky a zeler na drobno, mrkvu s petržlenom na kolieska. Cesnak posekáme na drobno.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásy krájame na kolieska asi 3 - 4 mm hrubé.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako sa voda rozvarí zeleninu s klobásou vložíme do nej a pridáme mleté papriky. Necháme variť všetko do mäkká.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak je už všetko mäkké nalejeme žinčícu a necháme, len rozvariť. Ako sa to rozvarí pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, pripadne osolíme a odstavíme zo sporáku. Celé mi to trvalo 40 minút. Zelenina to zdržovala nechcela zmäknúť, koťuha. Všetko som si pripravoval počas varenia.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme postať chvíľu a nakladáme, do každej porcie pridáme jedno varené vajce na polovicu rozrezané. A máme hotovo. Je veľmi dobrá mne to chutilo ako kyslá kapusta - bez kyslej kapusty.

    Žinčicová polievka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Obchůdek v tržnici, plný slovenských dobrot a výrobků, nezklamal a vydal žinčicu! I nějaké klobásky jsem pokoupila a už jsem snědla dva talíře téhle výborné polévky! Množství jsem poněkud umenšila, papriku jsem spejchla na kousku rozpuštěného másla. Přidala do talíře lžíci sladké smetany, a už jen vysekávám poklonu tomuto receptu. Děkuju!