Kapustová polievka
Kapustová polievka

Sýta kapustovo-šošovicová polievka videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 3. apríla 2023

Jednoduchá a veľmi chutná polievka z kyslej kapusty. Stačí k nej len kúsok chleba, alebo iné pečivo podľa chuti.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Sýta kapustovo-šošovicová polievka (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g
250 g
2 ks
180 ml
3 PL
1 PL
cca 3,5 l
podľa potreby
 (alebo údené mäso)




Postup

  1. 1

    Na oleji popražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, vopred namočenú šošovicu a zalejeme vodou. Dáme soľ a necháme variť celkom do mäkka.

  2. 2

    Keď je už všetko mäkké, urobíme si zápražku z múky, oleja a červenej papriky. Zápražku následne pridáme do polievky, dáme aj pokrájanú klobásu a polievku privedieme do varu. Nakoniec pridáme aj smotanu na varenie a polievku ešte cca 20 minút dovaríme.

  3. 3

    Polievka je veľmi chutná a sýta. Výborne sa k nej hodí len chlieb, alebo múčne jedlo ako langoš, posúch, börek, či poača. Prajem dobrú chuť.

    Sýta kapustovo-šošovicová polievka (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    * šošovicu pred varením namočíme do vody na 3-4 hodiny * použijeme údenú klobásu alebo iný údený mäsový výrobok * do polievky nejde čierne korenie ani rasca, lebo klobása má dosť korenín. Ale kto chce, ten si podľa chuti dať môže * kto chce polievku pikantnú, dá aj čili papriku

  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

ivan14
Bezva. Jen mi "vadí" ta olejová zápražka - do polévky s luštěninami mám nejraději lojovou. Ale naštěstí mě skrze obrazovku nemůžete mlátit... :-)
hannes
Pekná kombinácia. Možno pridať aj tie hríby, polievka bude bohatšia. V poslednom čase dostať u nás kúpiť "zelenú" kanadskú šošovicu. Stačí ju prebrať, opláchnuť a uvarí sa do pol hodinky. Neuškodí ani posypať zeleným. Zajtra to urobím...:D
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Velmi dobra a syta.
Pridala som aj suché hríby .
Dakujeme za recept .
sashan
Cezmínka,ja poznám podobnú polievku,kapustovú s fazuľou -po našom šutelica. Ale za vyskúšanie stojí aj táto tvoja so šošovicou,ktorá tomu dáva trošku jemnejšiu chuť. Len ja si tam ešte prihodím pár sušených sliviek,ktoré mám v kapustnici veľmi rada.
kucharka
Dobrá polievka, na zimné dni. Ja si viem predstaviť ako sa s ňou napchávam po dobrej lyžovačke :-)
cesminaz
@ivan14 (3.4.2023 12:06)

🙂 to je naozaj už vec chuti, alebo zvyku. Kto chce si zápražku urobí hoci aj na masle. Vdaka za pozastavenie.
cesminaz
@hannes ano prečo nie, každý si môže ešte čo-to pridať🙂 @kucharka dobrá polievka chutí vždy @ojv som rada, že polievka chutila👍 @sashan kapustu s fazulou som ešte nemiešala, ale môže to byť dobré🙂 Ak vyskúšaš aj túto kombináciu, tak daj vedieť prosím. Prajem všetkým príjemný, u nás upršaný deň🙂
sovka62
Tvoj recept mi prisiel velmi vhod. Spotrebujem odlozenu kyslu kapustu, zvysne udene maso, pridam sosovicu, ktoru mame velmi radi.....
Uz sa na nu tesim a dakujem xa recept.
sovka62
@cesminaz (5.1.2024 19:42)

Chutila, manzelovi tak, ze volal dceram, aby vedeli aky uzasny obed sme mali. Vyborna, neprehanala si. Este raz dakujem, urcite som ju nevarila posledny raz.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia