Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s chlebom. Všetci chvália.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1-2 kg |
|
5-6 ks |
|
1,5 kg |
|
3-4 ks |
|
70 g |
|
4-5 l |
|
20 guľôčok |
|
6 guľôčok |
|
4-5 ks |
|
1 hlavička |
|
5 PL |
|
2-3 PL |
|
1 PL |
|
4-5 ks |
|
4 PL |
|
|
|
2 hrste |
|
Navrch: | |
(voliteľné) |
|
Postup
-
1
Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme mletú papriku, chvíľočku zarestujeme, zalejeme vodou. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, rascu a soľ. Vložíme koleno a kosti. Varíme 2-3 hodiny.
- 2
Potom mäso vyberieme, necháme ochladnúť. Medzitým zahustíme vývar múkou rozmiešanou vo vode. Pridáme očistené nakrájané zemiaky, hríby a krúpy. Varíme do zmäknutia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme roztlačený cesnak a kapustu. Zemiaky neostanú tvrdé, ak sa kapusta pridá po ich uvarení.
- 3
Obraté mäso pridáme do polievky. Osmažíme klobásku a pridáme do polievky. Dochutíme a môžeme podávať. Najlepšia je s domácim chlebom.
Tiež kapustnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nas sa tak rychlo zje, ze sa nepokazi. Jedla s cibulou by sa kazdopadne mali zjest do 24 hodin.