Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s chlebom. Všetci chvália.
porcií
príprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 1-2 kg |
|
| 5-6 ks |
|
| 1,5 kg |
|
| 3-4 ks |
|
| 70 g |
|
| 4-5 l |
|
| 20 guľôčok |
|
| 6 guľôčok |
|
| 4-5 ks |
|
| 1 hlavička |
|
| 5 PL |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4-5 ks |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
| 2 hrste |
|
| Navrch: | |
| (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme mletú papriku, chvíľočku zarestujeme, zalejeme vodou. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, rascu a soľ. Vložíme koleno a kosti. Varíme 2-3 hodiny.
- 2
Potom mäso vyberieme, necháme ochladnúť. Medzitým zahustíme vývar múkou rozmiešanou vo vode. Pridáme očistené nakrájané zemiaky, hríby a krúpy. Varíme do zmäknutia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme roztlačený cesnak a kapustu. Zemiaky neostanú tvrdé, ak sa kapusta pridá po ich uvarení.
- 3
Obraté mäso pridáme do polievky. Osmažíme klobásku a pridáme do polievky. Dochutíme a môžeme podávať. Najlepšia je s domácim chlebom.
Tiež kapustnica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








U nas sa tak rychlo zje, ze sa nepokazi. Jedla s cibulou by sa kazdopadne mali zjest do 24 hodin.