Kapustnica
Kapustnica

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

jozinkojojko - bez fotkyjozinkojojko, 11. novembra 2020

Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s chlebom. Všetci chvália.

15-20
porcií
240 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1-2 kg
5-6 ks
1,5 kg
3-4 ks
70 g
4-5 l
20 guľôčok
6 guľôčok
4-5 ks
1 hlavička
5 PL
2-3 PL
1 PL
4-5 ks
4 PL
2 hrste
Navrch:
 (voliteľné)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme mletú papriku, chvíľočku zarestujeme, zalejeme vodou. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, rascu a soľ. Vložíme koleno a kosti. Varíme 2-3 hodiny.

  2. 2

    Potom mäso vyberieme, necháme ochladnúť. Medzitým zahustíme vývar múkou rozmiešanou vo vode. Pridáme očistené nakrájané zemiaky, hríby a krúpy. Varíme do zmäknutia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme roztlačený cesnak a kapustu. Zemiaky neostanú tvrdé, ak sa kapusta pridá po ich uvarení.

  3. 3

    Obraté mäso pridáme do polievky. Osmažíme klobásku a pridáme do polievky. Dochutíme a môžeme podávať. Najlepšia je s domácim chlebom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre