Francúzske zemiaky
Foto: vlastadorisa
Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu a už je obed aj na nedeľu.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí odstránime šupku (niekedy neodstraňujem) a nakrájame na drobnejšie.
- 2
Dve uvarené vajcia, klobásu aj cibuľu nakrájame na kúsky.
- 3
Vymažeme formu na pečenie a jednotlivé suroviny vrstvíme, osolíme, okoreníme. Končíme vrstvou zemiakov.
- 4
Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom a touto zalejeme vrch zemiakov. Dáme piecť do vyhriatej rúry pekne dozlatova.
- 5
Servírujeme s kyslou uhorkou, cviklou, alebo čalamádou.
Tiež francúzske zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu