Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 9. októbra 2024

Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu a už je obed aj na nedeľu.

4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
3 ks
1 téglik
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí odstránime šupku (niekedy neodstraňujem) a nakrájame na drobnejšie.

  2. 2

    Dve uvarené vajcia, klobásu aj cibuľu nakrájame na kúsky.

  3. 3

    Vymažeme formu na pečenie a jednotlivé suroviny vrstvíme, osolíme, okoreníme. Končíme vrstvou zemiakov.

  4. 4

    Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom a touto zalejeme vrch zemiakov. Dáme piecť do vyhriatej rúry pekne dozlatova.

    Francúzske zemiaky - obrázok 4
  5. 5

    Servírujeme s kyslou uhorkou, cviklou, alebo čalamádou.

    Francúzske zemiaky - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia