Klinčeky

Klinčeky ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Fašiangový punč

    Uvaríme čaj, pridáme doň kockový cukor, postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru.

  • Recept bez obrázku

    Bažant dusený s jablkami a ananásom

    Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou a dajte piecť.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé trocha inak

    U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané, toto je veľmi chutná zmena.

  • Recept bez obrázku

    Výborný hubový šalát pani horárky

    Výborný, odskúšaný recept, nestačil som ho odpisovať priateľom.

  • Medovníky vianočné

    Medovníky vianočné

    Tieto medovníky som vypiplávala niekoľko rokov, kým som dospela k terajšiemu zjednodušeniu. Kvôli času už nezdobím tradičné kudrlinky... dávam prednosť vylepšeniam cesta. toto cesto krásne vonia včelím medom a voskom.

  • Recept bez obrázku

    Medovníky

    S maminou sme dlho hľadali recept na dobré mäkké medovníky, až kým sme nenašli tento. Podľa neho pečieme medovníky každé Vianoce a vždy sa vydaria.

  • Recept bez obrázku

    Korenisté oriešky

    Tento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi rokmi. Vtedy som sa len začínala učiť piecť a variť a tento recept bol jedným z prvých, ktoré som vyskúšala...

  • Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

    Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

    Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

  • Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou

    Čokoládová roládka so šľahačkou a pomarančovou omáčkou

    Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

  • Maľovaný perník

    Maľovaný perník

    Dostala som desiatky zaručených receptov na výborné VIANOčNé medovníčky a perníčky, ale ani jeden z nich nebol tak výborný ako tento. Recept som dostala od svojej zubárky a ona od svojej vďačnej pacientky...

  • Recept bez obrázku

    Francúzske biele jelítka

    Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a ostane nám čisté mäso, ktoré rozsekáme úplne najemno, až na „cesto“.

  • Recept bez obrázku

    Kačica pre božieho námestníka

    Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne pre šiestich pápežov. Pochutnávali si napríklad aj na takejto kačici.

  • Recept bez obrázku

    Domáca becherovičkovičkovica

    Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej cápali. Je jedno, z ktorej fľaše pochádza. Či z Karlsbadu v Čechách alebo z jedinej echtovnej Becherovky z Nemecka,...

  • Recept bez obrázku

    Koňakové kurča

    Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po uvarení vyberieme, na každú polovicu dáme vo vode uvarenú pečeň, šampiňóny.

  • Hruškové tiramisu

    Hruškové tiramisu

    Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku a maslo. Uvedieme do varu. Varíme do mäkka. V troške vode rozmiešame krémový prášok a zavaríme ho do hrušiek....

  • Recept bez obrázku

    Jablková torta z kysnutého cesta

    Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme a upečieme. Medzitým uvaríme puding a po vychladnutí ho vyšľaháme s tukom....

  • Hrušky zapečené so syrom

    Hrušky zapečené so syrom

    Hrušky umyjeme, rozkrojíme na polovice a jadrovník vykrojíme. Zospodu ešte skrojíme, aby vo forme dobre stáli. Rozpálime veľkú panvicu - wok a nalejeme biele víno. Privedieme k varu, ochutíme škoricou, klinčekmi a medom....

  • Recept bez obrázku

    Nakladaná hus

    Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie husi, posypeme korením, osolíme a postup opakujeme, kým neminieme hus. Pridáme bobkový list, klinčeky a zalejeme nálevom z piva...

  • Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou

    Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou

    Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.

  • Recept bez obrázku

    Kurča so zelenou omáčkou

    Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme citrónovú kôru, čierne korenie, koriander, rascu, krevetový pretlak, klinčeky, bobkový list, ...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist